Elma Deyince Akla Gelen İlk Yer Eğirdir

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Elma Deyince Akla Gelen İlk Yer Eğirdir
Haberin Tarihi: 11.1.2015 13:02:00 - Okunma Sayısı:2505 defa okundu.

Platin Elma ödül gecesinin 3.sünü Davraz Kayak Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Elma Deyince Akla Gelen İlk Yer Eğirdir

 

610 bin ton ile Türkiye’de elma üretilen en büyük birinci yer…

 Türkiye’nin 4. Gölü olan Eğirdir gölünden dolayı da aroması yönünden de en lezzetli üretim Eğirdir’de yapılıyor.

Dolayısıyla en büyük üretim merkezi ve en lezzetli ürün bulunan Eğirdir her yıl gelenek haline getirdiği ödül gecesinin 3.sünü Davraz Kayak Merkezi’nde gerçekleştirdi.

 

3. Platin Elma Ödülleri Töreni ve Tarım Zirvesi Forumu Davraz Sirene Otel’de gerçekleştirildi.

Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneğince düzenlenen 3. Platin Elma Ödül töreninde, tarımsal alanda faaliyet gösteren girişimciler ödüllendirildi. 

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Sirene Davras Otel'de gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, toprağın ilk insandan günümüze kadar işlenildiğini, bu süreçte toprağın nasıl işleneceği yönünde çeşitli yöntemlerin geliştirildiğini söyledi. 

Bu yöntemlerin her geçen gün farklılaştığını anlatan Yılmaz, bu programın da bu yöntemleri geliştiren tüm firmaları bir araya getirdiğini kaydetti. 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Karlı, Türkiye toplam yüz ölçümünün yüzde 49'unun tarım arazilerinden oluştuğunu kaydetti. 

Türkiye'nin tarımsal üretim değeri bakımından dünyada 7'nci, Avrupa'da ise birinci olduğunu ifade eden Karlı, tarım sektörünün ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını, toplam ihracatın yüzde 11'e yakınının tarım sektöründen gerçekleştirildiğini vurguladı. 

ŞENGÖL: DESTEKLEME POLİTİKASI ADİL DEĞİL

Platin Elma Ödülleri ve DavrazAgropolis Forum etkinliğinde konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl,'Destek üreticiye değil tapuya yapılıyor' dedi

Platin Elma Ödülleri ve DavrazAgropolis  Forum etkinliğinde konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl,  destekleme politikalarının adil olmadığını belirterek "Bakanlık öncelikle Türkiye'nin elma ihtiyacını belirlemeli. Bizim ne kadar elmaya ihtiyacımız olduğunu daha bakanlık bile bilmiyor. Destekleme yapıldığı söyleniyor. Ama 5-7 dekarlık üretim için yapılan destek toprak analizi vs masrafları bile karşılamıyor. Yani bizdeki destek tapuya dastek şeklinde gidiyor. Bu nedenle destek pastasını küçükler yemiyor. Pastanın büyük bölümünü büyükler yiyor. Küçük üretici bahçesini terkedip şehre asgari ücretle iş aramak için göçtüğünden dolayı biz hasat zamanı Isparta'dan Eğirdir'e işçi getiriyoruz" diye konuştu 

 

Ödül gecesi başlamadan önce, ödül gecesi meşalesi yakıldı. Konuşmaların ardından çeşitli kategorilerde ödüller verildi. Arge Ödülü Agrobest Grup Tarım İlaçları adına Mehmet Demirci’ye verilirken Ödülü Isparta Vali Yardımcısı Tacettin Özeren verdi.

Mekanizasyon Ödülü Hattat Tarım MakinbeAş’den Fatih Büyükyahşi alırken ödülü  AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel takdim etti. En iyi Pazarlama Ödülü Migros alırken ödülü Özgür Güneş’e ödülünü  Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl verdi. Başarı öyküsü ödülü Konya Torku Şeker’e giderken Tolga Demirhan, ödülü Isparta Belediyesi Kültür Müdürü İrfan Kayacan’dan aldı. Sosyal Sorumluluk Ödülü Gübretaş’a verilirken Nihat Yukan ödülünü Ebru Gültekin’den aldı.İnavasyon Ödülü Tuğba Kırar alırken, Kadın Bilişim Ödülü de Tarımsal Pazarlama Aş.’denTüzin Hanım’a Tayyar Çallıpınar tarafından verildi.

Başarılı Kamu Özel Sektör işbirliği Gülbudak’tan Hasan İnce’ye İhracat Ödülü MayagroTohumculuk’a verilirken ödülünü Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç verdi. İhracat teşfik ödülü de FevreyTarım’a giderken Fikret Koşar ödülü Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu’dan aldı. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e, Batı Enerji’ye ve Isparta Belediyesi’ne sponsorluklarından dolayı teşekkür ödülü verildi.

Programa, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kaymakamlar, İlçe ve belde Belediye Başkanları, üniversitelerden tarım ile ilgili profesörler, Siyasi parti Eğirdir ilçe başkanları, Ziraat Odası Başkanları, kooperatif başkanları, soğuk hava deposu sahipleri, tarım makineleri firmalarından yetkililer, tarım alanında faaliyet gösteren çiftçiler, Asya Meyve Suları Fabrikası, Gülbudak, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Meyvecilik Araştırma Müdürlüğü (MARİM) stand açtı.  SDÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu Sokak Sanatları Topluluğu gösteri yaptı. Geceyi ünlü isimlerden Hilal Ergenekon sundu. Udi grubu müzik dinletisi ile programa renk kattı. Gecenin sonunda ETUDOSD Meşaleler zirveden iniş gösterisi yaptı. ödül töreni meşalesi yakılarak gece sonlandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap