Eğirdir Avcılar Derneği'nden Yaban Hayatına Destek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Avcılar Derneği'nden Yaban Hayatına Destek
Haberin Tarihi: 13.1.2015 11:06:00 - Okunma Sayısı:1658 defa okundu.

Doğa Koruma Milli Parklar ve Eğirdir Avcılar Derneği Başkanlığı tarafından 10 Ocak 2015 Cumartesi günü doğada yabani hayvanlara yemleme çalışması yapıldı.

Eğirdir Avcılar Derneği’nden Yaban Hayatına Destek

 

            Doğa Koruma Milli Parklar ve Eğirdir Avcılar Derneği Başkanlığı tarafından 10 Ocak 2015 Cumartesi günü doğada yabani hayvanlara yemleme çalışması yapıldı. Eğirdir Avcılar Derneği Başkanı Ali Sarıboyacı, gazetemize yaptığı açıklamada: “Arazilerde kekliğin koruma altına alındığı bölgelerde yem dağıtımını yapıyoruz. Kış mevsimi olması dolayısı ile şu günlerde yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının her zamankinden daha çok beslenmeye ihtiyacı vardır. Güç doğa şartlarında yiyeceğini kendisi bulması gereken yaban hayvanlarının ağır geçen kış şartlarında yiyeceklerinin karla kaplanması sonucu insanlar tarafından beslenme konusunda desteklenmelerine ihtiyaç vardır. Biz Avcılar olarak bunu anlatmak istedik. Nesillere aktarılması için yasak av sahalarında avlanılmaması gerektiğini kaçak avlanmaya karşı herkesin duyarlı olmasını ifade etti.”

            Eğirdir Avcılar Derneği Başkanı Ali Sarıboyacı sözlerinin sonunda Eğirdir Avcılar Derneği Yönetimi, Doğa Koruma  Milli Parklar Av Koruma Ekibine ve maddi olarak destek veren Nehir Av Bayii İşletmecisi Veli Nehir’e de katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap