Fidan A.Ş.’den Ateş Yanıklığına Dayanıklı Armut Çeşit Adaylarına Büyük İlgi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Fidan A.Ş.’den Ateş Yanıklığına Dayanıklı Armut Çeşit Adaylarına Büyük İlgi
Haberin Tarihi: 27.9.2019 16:22:48 - Okunma Sayısı:3860 defa okundu.

FİDAN A.Ş. toplantısı Eğirdir MAREM'de yapıldı

FİDAN A.Ş.’DEN ATEŞ YANIKLIĞINA DAYANIKLI ARMUT ÇEŞİT ADAYLARINA BÜYÜK İLGİ

Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) üyelerinin bir araya gelerek kurduğu FİDAN A.Ş. toplantısını, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde düzenledi. Fidancılık sektörünün önde gelen firma temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda ayrıca MAREM’de yapılan ıslah çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Sektör temsilcilerinin, kurumda yürütülen Islah çalışmalarına ait görüş, öneri, beklenti ve talepleri alındı. Meyvecilik Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen, Türkiye fidancılık ve meyveciliğinin rekabet gücünü artıracak armut ve elma ıslah programlarına ait ıslah parselleri gezildi. Sektörün sonuçlarını heyecanla beklediği ve desteklediği, liderliğini Dr. Gökhan ÖZTÜRK’ün yaptığı “Ateş Yanıklığına Dayanıklı Armut Islah Programı” kapsamında seçilen ümitvar armut genotipleri ve tescile sunulan çeşit adayları yerinde incelendi.

Dr. Gökhan Öztürk, "tescil edilecek yeni armut çeşitlerinin seçiminde çoklu bir bakış açısına odaklanıyor. Çeşit adaylarının seçimi, Dünya’daki başarılı örneklerde olduğu gibi, başta nihai tüketici olmak üzere pazar zincirindeki tüm aktörlerin istek ve beğenilerini karşılayacak şekilde yapılıyor. Bu sayede, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından 2006 yılından bu yana maddi olarak desteklenen ve büyük bir özveri ile yürütülen armut ıslah programından elde edilecek, ateş yanıklığı hastalığına dayanıklı yeni çeşitlerin yaygınlaşacağı ve Türkiye armut yetiştiriciliğine güç katacağı düşünülüyor." dedi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap