Eğirdir Belediyesi YÖREX Fuarındaki Yerini Aldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyesi YÖREX Fuarındaki Yerini Aldı
Haberin Tarihi: 23.10.2019 15:00:09 - Okunma Sayısı:1492 defa okundu.

Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını açtı.

Eğirdir Belediyesi YÖREX Fuarındaki Yerini Aldı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB'un desteğiyle bu yıl 10'uncusu ANFAŞ Fuar Merkezinde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını açtı.

‘Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla 23-27 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREX'te, 7 bölgeden 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 18 kalkınma ajansı, 150 civarında oda ve borsa ile toplam 647 civarında katılımcı firma, yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı fuarda Eğirdir Belediyesi de yerini aldı. Eğirdir Belediyesi standında, elma, elma reçeli, elma marmeladı, elma cipsinin yanında, ilçemizin tanıtım broşürleri, katalogları ve CD’leri de fuar ziyaretçilerine dağıtacak.

ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara katılan Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ile Belediye Meclis üyeleri Veli GÜNGÖR ve Mehmet YAŞAR ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla açılan stantta ziyaretçileri ağırlarken diğer il ve ilçeler tarafından açılan stantları da gezerek bilgi alışverişinde bulundular.

Bu sabah açılışı gerçekleşen fuarda Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta ve Eğirdir stantlarını ziyaret ederek başarılar dilediler.

Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla yani coğrafi işaretiyle anılan tarım ürünlerinin, gıda ürünlerinin, el sanatlarının ve sanayi ürünlerinin ulusal ve küresel ölçekte tanınmasına katkı sağlıyor. Fuarda, bu anlamda Anadolu’nun üretim ve yaratım kültürü görücüye çıkıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap