BAKA Yönetim Kurulu Isparta’da toplandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA Yönetim Kurulu Isparta’da toplandı
Haberin Tarihi: 25.10.2019 11:02:40 - Okunma Sayısı:2865 defa okundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Ekim ayı olağan toplantısı Isparta Ekonomi Kampusü’nde gerçekleştirildi.

BAKA Yönetim Kurulu Isparta’da toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Ekim ayı olağan toplantısı Isparta Ekonomi Kampusü’nde gerçekleştirildi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki BAKA Yönetim Kurulu’nun olağan toplantısına; Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler katıldı.

Isparta’daki BAKA Yönetim Kurulu toplantısı, BAKA, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret Borsası, Eczacılar Odası, KOSGEB. Göller Bölgesi Teknokent gibi ekonomiyle ilgili faaliyet gösteren kurumların bulunduğu Ekonomi Kampusü’nde yapıldı. BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir KARALOĞLU, toplantı gündemiyle ilgili bilgiler verdi. Kalkınma Bakanlığı döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uygulanan ‘Sosyal Destek Programları’nın (SODES) artık Türkiye’nin genelinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü eliyle yürütüleceğini belirten Vali Karaloğlu, “Bugün bölgemizden gelen teklifleri yönetim olarak görüşeceğiz ve illerimizden SODES’e göndereceğimiz projeleri kabul etmiş olacağız” dedi.

FUARLAR, MALİ DESTEK PROGRAMI

Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından EMİTT ile İstanbul’da düzenlenen toplantı, kongre ve etkinlik fuarı ACE of Mice’a katılımı görüşeceklerini belirten Vali Karaloğlu, “22-24 Ocak 2020’de İstanbul’da düzenlenecek olan ACE of Mice toplantı, kongre ve etkinlik fuarı var. Bölgede kongre toplantı ve fuar turizmini büyütmek istiyoruz. Kış aylarındaki boşluğu alternatif turizm çeşitleriyle doldurmak istiyoruz, inşallah bu sene de fuara katılmak istiyoruz” diye konuştu.  3 ana başlıkta çıkılan 2019 Mali Destek Programları ile bilgi veren Antalya Valisi Karaloğlu, sözlerine şöyle devam etti;

“Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı adı altında 2019 yılında çağrıya çıkmıştık. 3 ilimizden 125 proje gelmiş; 56 tanesi Antalya’dan, 35 tanesi Isparta’dan 34 tanesi de Burdur’dan. Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na 46 proje başvurusu olmuş, bunların 22’si Antalya’dan, 10’u Isparta’dan 14 tanesi de Burdur’dan gelmiş. İkinci çağrımız Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na 54 proje başvurusu olmuş 29’u Antalya’dan, 14 tanesi Isparta’dan, 11 tanesi de Burdur’dan. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na gelen proje sayısı 25 ve 5’i Antalya’dan, 11’i Isparta’dan ve 9’u da Burdur’dan. Toplam 125 proje geldi, değerlendirme süreçleri tamamlandı. Bugün nihai kararı Yönetim Kurulu’nda görüşeceğiz nihai kararı vereceğiz ve proje sahiplerine de kazananları ilan etmiş olacağız. Alacağımız kararların Batı Akdeniz’e bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını bölgemizdeki yaşam kalitesini yukarıya çekmesini temenni ediyorum.”

BAKA Yönetim Kurulu toplantılara 100. kez katılan Burdur TSO Başkanı Yusuf Keyik’e katılımı nedeniyle hediye verilirken Ekim ayı olağan toplantısı, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap