Kaymakam Adem ÇELİK’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Adem ÇELİK’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Haberin Tarihi: 28.10.2019 12:53:31 - Okunma Sayısı:1473 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Kaymakam Adem ÇELİK’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Çelik: “ Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, aziz milletimizin kanı ve canı pahasına kurduğu Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlamanın gururu ve heyecanını yaşıyoruz.

Cumhuriyet demek, Anadolu’nun ücra bir köyünde doğup öğretmen, doktor olabilmek demektir.  Cumhuriyet demek, bağımsız ve özgürce; kendi istikbalimizin kendi irademizle tecelli etmesi demektir. Cumhuriyet, Edirne’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a tüm yurttaşların eşit haklara sahip olması; tüm vatandaşlarımızın ay yıldızlı şanlı bayrağımızın gölgesinde barış içinde yaşaması demektir. Atatürk'ün dediği gibi, Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare şekli olan Cumhuriyetimizi korumak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin asli görevidir.

Tarihi zaferlerle dolu milletimizin kahramanlık destanı olan istiklal mücadelesinin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye yönelik oyunlara karşı; Cumhurbaşkanımızın komutasındaki şanlı ordumuzun gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı ile ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdidin yok edileceği bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923'te nasıl toprağı ile bütün, milleti ile bir ise; bugün de, yarın da aynı kalacaktır.

Sevgili Eğirdirliler; bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan kılmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap