Esnaf Kredisinde Faiz İndirimi Müjdesi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Esnaf Kredisinde Faiz İndirimi Müjdesi
Haberin Tarihi: 5.11.2019 09:33:18 - Okunma Sayısı:1249 defa okundu.

ESKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafın kullandığı krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranının yüzde 6' ya düşürüldüğünü açıkladı.

Esnaf Kredisinde Faiz İndirimi Müjdesi


Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet  Kooperatifleri aracılığı ile kullandıran işletme kredilerinde bir müjde daha geldi. ESKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafın kullandığı krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranının yüzde 6' ya düşürüldüğünü açıkladı.

TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’ün, Hazine Maliye Bakanlığı ve Halkbank Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde esnafın kullandığı krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranı yüzde 6' ya geriledi.
FAİZ ORANI YÜZDE 6’YA GERİLEDİ
Daha önce esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan işletme kredilerinde 48 ay olan ödeme süresi 60 ay olarak düzenlenirken, 3 aya kadar olan ödeme periyodu da 6 aya çıkarılmıştı. Esnafın yararına olan bu düzenlemelere faiz indirimi de eklendi. ESKKK Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafa kullandırılan işletme kredisinde yıllık faiz oranının yüzde 8’den yüzde 6’ya gerilediğini duyurdu. Başkan Tural yaptığı açıklamada “TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül'ün gayretli çalışmaları ve Hazine Maliye Bakanlığımız ve Halkbank Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde esnafımızın kullandığı krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranı yüzde 6'ya düştü. Ayrıca Halkbank tarafından alınan komisyon oranı yüzde 2'den yüzde 1'e düştü" diye konuştu.
ESNAFA BÜYÜK DESTEK
Faiz indiriminin esnafı rahatlatan bir düzenleme olduğunu ileten Başkan Tural, “Türkiye’nin bekasının teminatı olan esnaf ve sanatkarımız istihdam sağlıyor, kendi imkanlarıyla ayakta durarak ailesinin geçimini sağlıyor. Ülkemizin içinden geçtiği birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde esnafımız da taşın altına elini koymuş, tek yürek halinde ordusunun ve devletinin yanında olduğunu göstermiştir. Esnafımızın ayakta kalabilmek ve mesleğini sürdürmek için kredi desteği büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz açısından siyasi ve askeri böylesine önemli gelişmelerin yaşandığı süreçte esnafımızın kullandığı kredi oranındaki gerileme esnafımızı sevindirmiştir" dedi.
BAŞKAN TURAL’DAN TEŞEKKÜR
Başkan Tural, “4 Kasım 2019 tarihi itibariyle Halkbank aracılığı ile bölgemize bağlı kooperatiflerimiz kefaleti ile kullanılacak kredilerde yapılan bu olumlu düzenleme için, başta, her zaman esnafımızın yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hükümetimize, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Halkbank yetkililerine tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül'e esnafımıza verdiği destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap