“Türkiye Turizm Ansiklopedisi” Adlı Çalışmada Eğirdir’de Yerini Alacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Türkiye Turizm Ansiklopedisi” Adlı Çalışmada Eğirdir’de Yerini Alacak
Haberin Tarihi: 11.11.2019 10:25:53 - Okunma Sayısı:5331 defa okundu.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Çetin MEYDAN, Eğirdir Triatlon Yarışları ile ilgili madde yazımı için gazetemiz arşivinden faydalanmak üzere gazetemizi ziyaret etti.

 

“TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ” ADLI ÇALIŞMADA EĞİRDİR’DE YERİNİ ALACAK

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (İSUBÜ) Eğirdir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Çetin MEYDAN, Eğirdir Triatlon Yarışları ile ilgili madde yazımı için gazetemiz arşivinden faydalanmak üzere gazetemizi ziyaret etti.

2003 yılından günümüze kadar olan triatlon yarışları ile ilgili haberleri inceleyen MEYDAN, “Türkiye Turizm Ansiklopedisi  sayesinde turizm tarihimize Eğirdir'in de yer alacağını ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye Turizm Ansiklopedisi  sayesinde turizm tarihimize Eğirdir ile ilgili not düşme imkanını üniversite arkadaşlarım olan Prof. Dr. Nazmi KOZAK ve Prof. Dr. Metin KOZAK sayesinde yakalamış olduk, kendilerine minnet duyuyorum. Triatlon haricinde Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğan Sporları Derneği (ETUDOSD), Dedegöl Dağcılık Şenliği, Eğirdir Otel Derya Restoran, Kaptan Alaaddin, Büyük Isparta Oteli, Tandoğan Seyahat ve Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu konularındaki madde önerilerim kabul edilmiş olup bu konuda çalışmalarım devam etmektedir.

Eğirdir Akın Gazetesi arşivi sayesinde özellikle triatlon il temsilcisi olmadığım dönem olan ilk beş yarışın eksik bilgilerine ulaşabildim. Bu konuda gazete sahibi Abdullah SİNAN, Nilgün SİNAN, muhabirimiz Emel KARTAL ve gazete çalışanlarına teşekkür ederim. Her araştırmacı için açık olan bu arşiv oldukça önemli ve araştırmacıların kullanımına aynı zamanda internet ortamında da açık bulunmaktadır.”

Editörlüklerini Prof. Dr. Nazmi KOZAK ve Prof. Dr. Metin KOZAK’ın yaptığı “Türkiye Turizm Ansiklopedisi adlı çalışma üzerinde 2017 yılından itibaren yürütülüyor.

 “Türkiye Turizm Ansiklopedisi adlı çalışma ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Nazmi KOZAK, ülkemizde turizm alanında araştırmacı, akademisyen ve lisansüstü öğrenci olarak konunun içinde olan kişilerin katkısının önemini vurgulayarak “bilindiği üzere ansiklopediler, geçmişten günümüze oluşan bilginin özetlenip sunulması, saklanması ve taşınmasını sağlama işlevlerinin yanı sıra, bilgiyi derinleştirmede başlangıç noktası olması ve tasarımıyla evrensel toplam bilgiyi sembolize eder.

“Türkiye Turizm Ansiklopedisinin temel amacı, turizm ve ilgili alanlarındaki kavram, terim, kişi ve olaylarla ilgili genel bilgileri ve tanımların bulunabileceği net ve kesin yanıtların alınabileceği kaynak oluşturmak ve turizm alanında Türkiye’deki özel ansiklopedi eksikliğini gidermektir. Türkiye Turizm Ansiklopedisi kapsamında, açıklama, tanım, tarihçe, biyografi, farklı turizm ürünleri ile ilgili bilgiler, güncel durum ve konularla ilgili bilgiler açıklayıcı nitelikte ve uzman kişiler tarafından maddeler, daha fazla detayda bilgi içerecek şekilde alfabetik olarak sistematik dizinler ile birlikte hazırlanacaktır.

“Türkiye Turizm Ansiklopedisi başlıklı çalışmanın hazırlanmasında; madde önerisinde bulunmaktan madde yazarlığına kadar olan süreçte, ülkemizde turizm alanında araştırmacı, akademisyen ve lisansüstü öğrenci olarak konunun içinde olan sizlerin de katkısını görmek istiyoruz. Böylelikle, bir yanıyla hazırlanacak ansiklopedinin eksikleri daha az olabilecek, öte yanıyla da, ülkemizde ansiklopedi maddesi önerme ve yazarlığı konularında bilgi ve deneyim sahibi kişi sayısının arttırılmasına katkıda bulunulması hedeflenmektedir.” dedi.

 

 “Türkiye Turizm Ansiklopedisi” çalışmasında ÜLKEMİZ SINIRLARI İÇERİSİNDE EN AZ 30 YILDIR FAALİYET GÖSTEREN veya (kapanmış olsa da) EN AZ 30 YIL FAALİYET GÖSTERMİŞ OLAN;

Şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs işletmesi,
Konaklama tesisi
 (otel, motel, tatil köyü, pansiyon, vb.),
Seyahat acentası (A, B veya C grubu),
Tur operatörü (Yurtdışında faaliyet gösterse bile, Türk vatandaşları tarafından kurulan ve işletilenler),
Yeme – içme işletmesi (Lokanta, meyhane, bar, vb.),
Eğlence işletmesi (Gazino, gece kulübü, vb.),
Müze (Kamu ve özel),
Havayolu işletmesi (Geçmiş yıllarda tarifeli ve charter olarak faaliyet göstermiş olanlar),
Turizm derneği (Yörelerde turizmin gelişmesi için kurulan “turizm” amaçlı sivil toplum oluşumu),
Unutulmuş kişiler/gizli kahramanlar (Yörelerinde turizm ve otelcilik sektörünün gelişmesine katkıda bulunmuş kişiler),
Kervansaray ve han,
Kamp ve kamping,
Araç kiralama ve transfer hizmeti veren işletmeler,
Festival, fuar, şenlik, özel günler 
(Düzenli olarak halen yapılan veya geçmişte düzenli olarak gerçekleştirilmiş)
Kaplıca işletmesi

ile ilgili bilgilere, hazırlanacak ansiklopedide yer verilecek.

Katkıda bulunmak isteyenler, aşağıda internet adresi yer alan “TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ MADDE DERLEME FORMU”na (https://anatoliajournal.com/ansiklopedi/tablo.docx ) yukarıda yer alan kurum/kuruluş veya etkinliklerle ilgili bilgileri yazarak 31 Aralık  2019 tarihine kadar nkozak@anadolu.edu.tr adresine göndermeleri  bekleniyor.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap