Kasnak Meşesi Ormanı “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kasnak Meşesi Ormanı “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edildi
Haberin Tarihi: 12.11.2019 09:27:41 - Okunma Sayısı:3084 defa okundu.

Kasnak Meşesi Ormanı, Cumhurbaşkanımızın Kararıyla Kesin Korunacak Hassas Alan İlan Edildi

KASNAK MEŞESİ ORMANI, CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARIYLA

KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ

Eğirdir’in önemli doğal tabiat alanlarından biri olan Yukarıgökdere Köyü Kasnak Meşesi Ormanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 11 Kasım 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edildi.

Resmi Gazetede yayınlanan 1774 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında hassas alan ilan edilen bölge, endemik bir tür olan Kasnak Meşesine ev sahipliği yapıyor. Sadece Eğirdir’e bağlı Yukarı Gökdere Köyünde yetişen bir meşe ağacı türü olan kasnak meşesi, 1987 yılında "Tabiat Koruma Alanı" ilan edilen Yukarı Gökdere Köyü sınırlarındaki ormanda bulunuyor.

Düzgün gövdesiyle kaplama ve parke alanlarında kullanılan ağaç, daha önce ağaç fıçı ve esnek malzeme yapımında kullanılması dolayısıyla yöre halkı tarafından "kasnak meşesi" ismiyle anılıyor.

Boyu 30 metreye ve çapı 1,6 metreye ulaşan 650 yıllık kasnak meşelerinin bulunduğu ormanda 218 bitki türü tespit edilmiş durumda. Ormanda Kasnak meşesinin yanı sıra saçlı meşesi, Makedonya meşesi, mazı meşesi, Lübnan sediri, karaçam, kızılçam, Toros köknarı, kakar ardıcı, boylu ardıcı, çınar yapraklı akçaağaç, akçaağaç, çiçekli dişbudak, sivri meyveli dişbudak gibi ağaçlar ile tilki, porsuk, sansar, kurt, yaban domuzu ve sincap gibi yaban hayvanları da yer alıyor.

Isparta'ya 69, Eğirdir'e 32 kilometre uzaklıktaki bin 300 hektarlık kasnak meşesi ormanı, rengârenk görünümüyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap