İtfaiye Ekipleri Yangın Tatbikatı Düzenledi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İtfaiye Ekipleri Yangın Tatbikatı Düzenledi
Haberin Tarihi: 13.11.2019 15:03:12 - Okunma Sayısı:1909 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

İTFAİYE EKİPLERİ YANGIN TATBİKATI DÜZENLEDİ

Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Yapılan tatbikatta olası bir yangında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Eğirdir Belediyesi İtfaiye ekipleri,  Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi'nde yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yangın tatbikatı yaptı. Okulda çıkabilecek yangın ihtimaline karşı öğrencilerin bilgilendirildiği tatbikatta okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı.

Okul bahçesinde yakılan ateş de önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi.

Okulda mahsur kalan öğrencilerin okuldan çıkarılması için itfaiye merdiveni öğrencilerin bulunduğu katta yükseltilerek, burada bulunan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından aşağıya indirildi. Tatbikatın sona ermesinden sonra öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları anlatıldı.                                                                                       

Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap