SDÜ Teknoloji Kulübünden Üniversite-Sanayi Anlamında Büyük İşbirliği

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ Teknoloji Kulübünden Üniversite-Sanayi Anlamında Büyük İşbirliği
Haberin Tarihi: 23.1.2015 10:24:00 - Okunma Sayısı:4138 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü hedeflerini büyütmeye devam ediyor.

SDÜ Teknoloji Kulübünden Üniversite-Sanayi Anlamında Büyük İşbirliği

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü hedeflerini büyütmeye devam ediyor. Teknoloji Kulübü, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın da içinde bulunduğu Türkiye için kaçırılmayacak bir fırsat olan elektrikli araç çalışmaları için Dejesan, Splinteks, AERO Rüzgar Endüstri A.Ş, Eksa Kalıp, Volt Elektrik Motorları, Marmara Elektrik , Mostem lisesi ve Müsiad’a ziyaretler gerçekleştirdi.    

Bu kapsamda; İlk olarak Denizli’de bulunan “Splinteks” firmasıyla elektrikli aracın, kabuk yapımında kullanılacak olan karbon fiber kullanımı ile ilgili sponsorluk konusunda görüşmeler gerçekleştirildi. Splinteks Genel Müdürü Anıl Aydın araç için gerekli olan karbonfiber konusunda sponsorluk sağlayacaklarını belirtti.  Gençlerin bu gibi bilimsel çalışmaları gerçekleştirmeleri için her daim destek vereceklerini söyledi.

            Ekip Denizli’nin ardından İzmir Serbest Bölge Sanayisi’ne gitti. Burada bulunan “AERO Rüzgar Endüstri A.Ş” ile verimli bir sponsorluk görüşmesi gerçekleştirildi. Teknoloji Kulübü ekibi, şirketin üretim sorumlusu  Serhat Karabağ’a şimdiye kadar yaptıkları bilimsel Ar-Ge çalışmalarından, sosyal sorumluluk projelerinden ve ayrıca planlanan diğer çalışmaları da anlattılar. Serhat Karabağ kulübün yaptığı bu çalışmaları sevindirici ve gurur verici olduğunu belirterek, gençlerin bu tarz faaliyetlerde yer almaları için uygun şartlar oluşturulduğu taktirde Teknoloji Kulübü’ne her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca bu firmayla teknoloji fakültelerinin uygulayacağı iş yeri eğitimi için öğrenci alımı  konusunda söz alındı. Yakın zamanda iş yeri eğitimi sözleşmesi imzalanacağı bildirildi.

            Teknoloji Fakültesi’nin son durağı Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki “EKSA Kalıp” firması oldu. Firma sahibi olan Doğan Çelik ile görüşmede bulunuldu. Doğan Çelik “Teknoloji Kulübü olarak yapmış olduğunuz çalışmaları yakından takip ediyoruz. Gençlerin geleceğin teknolojisinde söz sahibi olmaları ve daha fazla bilimsel çalışmalar gerçekleştirmeleri için siz ve sizler gibi genç arkadaşları her zaman destekliyoruz. Bu çalışmalar siz gençlerin öncülüğünde ve bizim desteklerimiz ile yeni istihdam alanları oluşturarak ülke ekonomisinin kalkınmasına büyük destek sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

            Teknoloji Kulübü ekibi daha sonra Manisa MÜSİAD Başkanı Abdullah Tekin ile görüşme gerçekleştirerek yapılan proje çalışmaları hakkında bilgi verdi. Abdullah Tekin konuşmalarında ” Genç öğrenci kardeşlerimiz ile yapmakta oldukları çalışmalar hakkında bilgi alıp istişare ettik. Yeni Türkiye'nin inşaasında önemli çalışmalar yapan kardeşlerimizi tebrik edip bize düşen her konuda destek olacağımızı ifade ettik.”

            Son olarak Teknoloji Kulübü, Volt Elektrik Motorları firmasını ziyaret etti. Firmada Sayın Yavuz Türkmen ile görüşen ekip firmada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türkiye’de motor üreten belli firmalar olduğunun dikkatini çeken Türkmen “Bu tarz çalışmalara sizler gibi mühendislerin atılması gerekmektedir ve gelecek için daha büyük çalışmalar yapılması konusunda her daim destek vereceğiz“ ifadelerini kullandı

            Teknoloji kulübü başkanı Ferdi Alakuş “Türkiye’nin ileriye dönük hedeflerini dikkate alarak yapılan bu görüşmeler neticesinde sağlam adımlara imza attık. Sanayicilerimizin yapmış olduğumuz görüşmeler esnasında, Büyük Güçlü Türkiye için değişimi ve gelişimi yakından takip ettiklerini ve ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti.  Yapmış olduğumuz tüm görüşmelerde olumlu sonuç elde etmekten de  büyük gurur duymaktayız. Bu sene TUBİTAK projesi kapsamında yapacağımız elektrikli araba ile diğer başarılarımızda olduğu gibi zirveyi hedefliyoruz. Geleceğin teknolojisinde gençlerin daha fazla yer alması ve bilimsel proje gerçekleştirerek ARGE ve inovasyona katkı yapmalarını sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bize destek veren üniversitemize, Teknoloji Fakültesi dekanımız sayın Osman İPEK Hocamıza ve teknoloji kulübü akademik danışmanı Abdülkadir Çakır‘a can-ı gönülden teşekkür ediyorum.”  dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap