KKTC Milli Mücadele Madalyası Ve Beratı Töreni Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KKTC Milli Mücadele Madalyası Ve Beratı Töreni Düzenlendi
Haberin Tarihi: 21.11.2019 15:42:12 - Okunma Sayısı:2875 defa okundu.

Kahraman gazilerimiz ve yakınlarına madalyaları,45 yıl sonra Vali Ömer Seymenoğlu ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

KKTC Milli Mücadele Madalyası Ve Beratı Töreni Düzenlendi

                Isparta Valiliği'nin Şarkikaraağaç ilçesinde düzenlediği, KKTC Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni'nde Kahraman gazilerimiz ve yakınlarına madalyaları,45 yıl sonra Vali Ömer Seymenoğlu ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

                Isparta Valiliği tarafından Şarkikaraağaç ilçesinde düzenlenen törenle 39 kahraman gazi ve yakınına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyaları ve Beratları tevcih edildi.

                Törene Vali Ömer Seymenoğlu, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı, Şarkikaraağaç Kaymakamı Onur Yılmazer, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazilerin aileleri katıldı.

                Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından dua edildi.

                Madalya takdimi öncesi bir konuşma yapan Vali Seymenoğlu Kıbrıs’ın çok Türk Milleti için çok önemli olduğunu Kıbrıslı soydaşlarımıza yapılan zulümlere karşı kayıtsız kalmayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştirdiğini söyleyerek Türk askerinin şehit olmayı göze alarak Kıbrıs’a gittiğinin altını çizdi.

                Vali Seymenoğlu, “Ayşe tatile çıksın parolasıyla siz değerli silahlı kuvvetler mensupları çok kısa bir sürede Kıbrıs’ın yaklaşık yüzde 35’ini Rumlardan geri almış oldu. Ne mutlu sizlere böylesine güzel bir harekâtın içerisinde yer aldığınız için ne mutlu ki bizlere, böyle bir günde sizlere bu milli mücadelenin hatırası olan madalyaları size tevcih etmeyi Allah bize nasip ettiği için. Bu da bizim için ayrı bir şeref. Gerektiğinde, bu millet için bu bayrak bu maneviyat için çoluk çocuğumuz için bu toprak için bu millet her zaman seve seve canını feda etmeye hazırdır 7’sinden 70’ine kadar. Devlet olarak millet olarak en büyük gücümüz de budur. Allah bu gücü bize kaybettirmesin.” dedi.

                Ardından Vali Seymenoğlu ve protokol üyeleri tarafından gaziler ile vefat eden gazilerin yakınlarına madalya ve beratları tevcih edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap