Ekstrasyon ve Etken Maddelerin İzolasyon Yöntemleri Konulu Konferans Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ekstrasyon ve Etken Maddelerin İzolasyon Yöntemleri Konulu Konferans Düzenlendi
Haberin Tarihi: 29.1.2015 09:13:00 - Okunma Sayısı:3133 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, yürüttüğü "Sağlık Alanı Öncelikli İlaç Geliştirme Projesi" kapsamında "Ekstrasyon ve Etken Maddelerin İzolasyon Yöntemleri" konulu konferans düzenledi.

Ekstrasyon ve Etken Maddelerin İzolasyon Yöntemleri Konulu Konferans Düzenlendi

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, yürüttüğü “Sağlık Alanı Öncelikli İlaç Geliştirme Projesi” kapsamında "Ekstrasyon ve Etken Maddelerin İzolasyon Yöntemleri" konulu konferans düzenledi.

            SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda hastane doktorlarına yönelik gerçekleştirilen programa Kale Naturel Ekstrat firmasının sahibi Faruk Durukan ve Eczacı Filiz Özler konuşmacı olarak katıldı. 

            Konuşmasında,  İlaç etken maddelerinin nasıl elde edildiğinden bahseden Durukan, dünyada uygulanan ekstrasyon yöntemleri hakkında bilgiler verdi.  Durukan konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. İlaç etken maddelerinin üretiminde daha iyi olmak amacıyla düzenlenen konferans katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

            Programın sonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şakir Şahin ve Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil tarafından Faruk Durukan ve Filiz Özler’e  plaket takdim edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap