YBEM'den Uluslararası Yeni Bir İş Birliği

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YBEM'den Uluslararası Yeni Bir İş Birliği
Haberin Tarihi: 29.1.2015 09:15:00 - Okunma Sayısı:3078 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Somali'de bulunan Somaliland Şhamsudin Özel Okulu arasında, İki ülke arasındaki bağları güçlendirmek eğitim olanaklarını genişletmek, kültür alışverişinde bulunmak amacıyla bir protokol imzalandı.

YBEM'den Uluslararası Yeni Bir İş Birliği

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Somali'de bulunan Somaliland Şhamsudin Özel Okulu arasında, İki ülke arasındaki bağları güçlendirmek eğitim olanaklarını genişletmek, kültür alışverişinde bulunmak amacıyla bir protokol imzalandı. Ülkemize gelen Şhamsudin heyeti, Üniversitemiz Rektör yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi’yi makamında ziyaret etti.

            YBEM Müdürü Fatih Cebeci görüşmede yaptığı konuşmada yurt dışından gelecek öğrencilere Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde ilk olarak Türkçe eğitimi verileceğini; öğrencilerin  bu eğitimi aldıktan sonra lisans ve lisansüstü öğrenimlerini tamamlayabileceklerini ifade etti.  Cebeci, “Bu protokol ile YBEM olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın çizdiği vizyon çerçevesinde uluslararası eğitimle ilgili adımlar atıyoruz. Merkezimiz bünyesinde yürütülen bu çalışmalar devam edecektir.” dedi.

            Şhamsudin Özel Okul Müdürü Abdülsamed Ahmed de  “Bu işbirliği için çok teşekkür ederim. Ülkemizdeki insanlar,  yapılan bu işbirliğinden çok memnun olacak ve bu olayı takdirle karşılayacaklar. Destek ve yardımlarından dolayı SDÜ’ ye çok teşekkür ederim” dedi.

            Somaliland Şhamsudin Özel Okulu heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi,  “Bu protokoller üniversitemize, şehrimize ve ülkemize önemli katkılar sunacaktır. ” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap