AK Parti'de Bürokrat Ağırlıklı Liste Hazırlığı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AK Parti'de Bürokrat Ağırlıklı Liste Hazırlığı
Haberin Tarihi: 29.1.2015 16:00:00 - Okunma Sayısı:3692 defa okundu.

Kulislerde AK Parti'nin bürokrat ağırlıklı liste hazırladığı haberi gündemi belirledi. Listede hemşerimiz TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu Dr. Hasan Özgür ÖZEN'in ismi de yer alıyor.

AK Parti’de Bürokrat Ağırlıklı Liste Hazırlığı

 

GÜNDEME DÜŞEN LİSTEDE HEMŞERİMİZ DR. HASAN ÖZGÜR ÖZEN’İN DE ADI GEÇİYOR

 

Kulislerde AK Parti’nin bürokrat ağırlıklı liste hazırladığı haberi gündemi belirledi. Listede hemşerimiz TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu Dr. Hasan Özgür ÖZEN’in ismi de yer alıyor.

             İlgili haberlerde 2015 genel seçimlerine az bir zaman kala, AK Parti'nin 3. Dönem milletvekillerinin haricinde de köklü revizelerin olacağından bahsediliyor. Ak Parti’nin ağırlıkla bürokratlardan oluşan bir liste hazırlığında olduğu konuşuluyor. Kimi üst düzey bürokratların istifa ettirilerek listelere yazılacağından bahsediliyor.

            İstifa ettirileceği konuşulan isimler arasında; MİT Müsteşarı Hakan Fidan (Erzurum), Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan (İstanbul), MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu (Trabzon), TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu (Trabzon), Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin (Ankara), THY Genel Müdürü Temel Kotil (Trabzon), Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru (İzmir), Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz MAKAS (Amasya), Kırıkkale Valisi Ali Kolat (Malatya), Edirne Valisi Dursun Ali Şahin (Düzce), Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu (Rize), TBMM’de Kuran Sözlüğünü hazırlayan Bürokrat Dr. Hasan Özgür Özen (Ankara),  Memur Sen kurucularından Prof. Fatih Mehmet Avşar (İstanbul),  Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerinden Psikiyatr Prof. Erol Göka (Denizli), Sosyolog Prof. Mazhar Bağlı (Diyarbakır), Anayasa Hukuku Profesörü Osman Can (İstanbul), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri- Kenan Önalan (İstanbul) bulunuyor.

            Stratejik Yönetim Doktoru ve yazar olan hemşerimiz Dr. Hasan Özgür Özen TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu ve TBMM ABD Ülke Uzmanı olarak görev yapmaktadır. 1977 doğumlu olan Özen, ilköğretimini Ankara’da tamamlamış, ortaöğretimine Babası Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen’in Eğitim Müşavirliği görevi nedeniyle ABD Washington DC. Bell Multicultural High School’da devam etmiştir. Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde iki yıl eğitim görmüş, Başkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden Yüksek Şeref Öğrencisi olarak mezun olmuştur. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Özen, Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim dalında Yüksek Lisansını (MBA) ve Doktora eğitimini tamamlamıştır. Stratejik Yönetim alanında Doktora unvanı olan Özen’in, akademik dergilerde yayınlanan birçok makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır. Özen, siyasette stratejik yönetim konulu yayın çalışmaları ile doçentliğe hazırlanmakta, aynı zamanda Hukuk eğitimine de devam etmektedir.

            Çalışma hayatına 1999 yılında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında Uzman olarak başlamış, Genel Müdür Basın Danışmanlığı görevinde bulunmuştur. 2010 yılında TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nda Stratejist olarak göreve başlayan Özen, TBMM Strateji Büro Sorumlusu olarak görevini sürdürmektedir. Özen aynı zamanda TBMM’nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uzmanı olarak da görev yapmaktadır. TBMM’de gerçekleştirilen çeşitli proje komisyonlarında üye ve koordinatör olarak görev alan Özen’in TBMM için geliştirdiği 50’nin üzerinde proje ve önerisi uygulamaya konmuş, “İ-TBMM Mobil, Akıllı Telefon Uygulama Projesi” TBMM tarafından ödüle layık görülmüştür. TBMM’de; EFQM Mükemmellik Modeli Ekip Lideri, TBMM Yönetim Sistemleri Uzmanı TBMM ÇOCUK Proje Koordinatörlüğü görevlerini de yürüten Özen iyi derecede İngilizce bilmektedir.

            2003-2010 yılları arasında Zonguldak’ta “Haber67_ adında yerel gazete yayımlayan Özen, Zonguldak’ın ilk internet haber sitesi “haber67.com_’un da kurucu ve yayıncılığını yapmıştır. 2008-2009 yılları arasında Zonguldakspor Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Özen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Parlamento Basın Mensupları Derneği Başkanlığı,  Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekilliği, Ata Sporları Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Isparta ili Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini halen yürütmektedir. İlk kez 2014 yılında Ankara’da gerçekleştirilen “Isparta Tanıtım Günleri” organizasyonu yürütme kurulunda görev almıştır.

            Dr. Hasan Özgür Özen, Kur’an-ı Kerim’de yer alan tüm kelime ve kavramların içinde geçtiği ayetlerin bir arada okunabildiği ilk ve tek Kuran Sözlüğü ve Meâl çalışması olan “KURANÎ MUCİZE KELİMELER” kitabının da yazarıdır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap