BELÇİKA YEŞİLLER PARTİSİ'NDEN TÜRK MİLLETVEKİLİ ALMACA;

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BELÇİKA YEŞİLLER PARTİSİ'NDEN TÜRK MİLLETVEKİLİ ALMACA;
Haberin Tarihi: 13.7.2013 09:34:00 - Okunma Sayısı:2969 defa okundu.

Belçika Yeşiller Partisi'nden Türk Milletvekili olan Meyrem Almaca, Eğirdir'de yakın akrabalarıyla birlikte dinlendi.

BELÇİKA YEŞİLLER PARTİSİ’NDEN TÜRK MİLLETVEKİLİ ALMACA;

“EĞİRDİR CENNET GİBİ.”

 

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

 

            Belçika Yeşiller Partisi’nden Türk Milletvekili olan Meyrem Almaca, Eğirdir’de yakın akrabalarıyla birlikte dinlendi.

            Eğirdir’i görmek ve havasını teneffüs etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Milletvekili Almaca, “Eğirdir Cennet gibi, tarif edilemez güzellikte” diyerek hayran kaldığını ifade etti.

            Yalvaç İlçesi Kozluçay Beldesi’nden Belçika’ya yerleşen ailesinin en küçük kızı olan Belçika Federal Meclisi’nin genç milletvekili Meyrem Almaca, 3 dönemdir milletvekilliği yapıyor.                                  Bürüksel Üniversitesi’nden Eşit Haklar üzerine araştırmada bulunan Türk Milletvekili Meyrem Almaca, ilk defa 24 yaşındayken Belediye meclisi üyesi olarak siyasete girdiğini ve 30 yaşında milletvekili seçildiğini ara vermeden devam ettiğini açıklarken, “Türkiye bizim memleketimiz. Bizim anavatanımız Türkiye, baba vatanımız ise Belçika. Biz nefes almak için buraya geliriz. Akrabalarımızla beraber oluyoruz. Türkiye’de rahat ediyoruz. Çekiyor bizi. Kozluçaylı olarak 3 bin kişi Belçika’da, 500 Hallonda’da, 1500 Fransa’da, 100 Almanya’da yaşıyor” dedi.

            Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in kendisine ve ailesine nezaket ziyaretinde bulunması ve samimi kucaklayışından çok memnun kaldığını sevinerek ifade eden Belçika Yeşiller Partisi Milletvekili Meyrem Almaca, yaptığı samimi görüşmelerinde Türkiye için “Türkiye, dünyada ekonomisi çok kuvvetli olan ve şu anda ön planda olan ülkedir. Bu durum bizi gururlandırıyor.  AB’ye girmek için bizimkiler uğraşıyor ama çok uzak değil; onlar, ille girin diye Türkiye’mizin kapısını çalacaklar. Belçika’dan gençlerin Türkiye’ye dönüşleri başladı. Ben Yeşiller Partisi’ndenim. Türkiye’de de bizim gibi mücadele veren, yeşillere gerçekten sahip çıkan samimi parti olmalı. Seçim sisteminde baraj Türkiye’de çok yüksek. Türkiye’de demokrasi için barajın düşmesi lâzım. Belçika’da yüzde 5, demokrasi için çok iyi olur. Başbakan Erdoğan, ülkeye yeni bir nefes verdi. Belçika’da Atatürk derler, arkasından Erdoğan derler ve çok yakından takibederler. Ben Belçika’dayım, Türkiye’yi karışmıyorum ama ben Türk’üm.  İleride çok güzel şeyler bizi bekliyor. Yollar tamamen değişti. Avrupa, ağır bir kriz yaşıyor. Türkiye ayakta duruyor. Yüzde 50’nin üzerinde oy olan birisi memleketi iyi idare ediyor demektir” dedi.

            Milletvekili Almaca, samimi görüşmelerini devam ettirerek, “Eğirdir Cennet gibi geliyor. Belgesel yapan Belçika’dan bir ekip, Kanal 4 ekibi, Belçika’da tanınan Türk asıllı milletvekili olarak kökleri nerede diye beni takibediyor. Siyasetçinin arkasında kim var 2014 Mart ayında yayına girecek. İlhan ve Aydın adında iki oğlum var. Aynı ana ve babadan 9 kardeşiz. Kozluçay’a altı yıldır ilk defa geliyorum ve Eğirdir’e de ilk defa geldim. Yeşiller Partisi 14 milyon nüfusa sahip Belçika’da Çevre ve Sosyal konularla ilgileniyor. Çeşitliliğe pozitif şekilde önem verir. Gördüğümüz gibi yanımızda bulunan program yapımcısı bizi anlamak için oruç tutuyor. Sahura kalkacak, iftara kadar yine bizimle beraber olacak. Biz buraya 6 günlüğüne geldik. Yanımda Anam, ablam, akrabalarım hep beraberiz” dedi.

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in, “Başbakanımızla hiç görüşmeniz olmadı mı?” sorusuna Milletvekili Almaca, “Başbakan Erdoğan’la hiç görüşmemiz olmadı. Ama görüşmek istiyoruz. Bizim için büyük şeref olur” karşılığını verdi.

            Başkan Özmeral, birlikte olmaktan ve yapılan sohbetten büyük zevk aldığını belirterek, milletvekili Almaca ve beraberindekilere ayrıca birlikte olan Kozluçay Belediye Başkanı Ali Buba’ya Eğirdir’i tercihlerinden dolayı teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap