Yenişarbademli'de Mantar Yetiştiriciliğinde İlk Hasat Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yenişarbademli'de Mantar Yetiştiriciliğinde İlk Hasat Yapıldı
Haberin Tarihi: 30.1.2015 10:33:00 - Okunma Sayısı:3140 defa okundu.

Yenişarbademli İlçesinde Kültür Mantarı yetiştiriciliği tesislerinin açılışları ve ilk hasatları yapıldı.

Yenişarbademli’de Mantar Yetiştiriciliğinde İlk Hasat Yapıldı

 

            Yenişarbademli İlçesinde Kültür Mantarı yetiştiriciliği tesislerinin açılışları ve ilk hasatları yapıldı.

            Açılışa Yenişarbademli Kaymakamı İhsan ERDURUCAN, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ, diğer İlçe Kaymakamları, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa ERDEM, İl Genel Meclisi Başkanı Ali BOLAT, Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Veli GÖK, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Dr. Said BİLGİNTURAN,  Projeye katkı sağlayan İlçe Müdürlüğü personeli resmi kurum-kuruluş yetkilileri, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

            Yenişarbademli Kaymakamlığının öncülüğünde uygulanan ve Yenişarbademli İlçe Müdürlüğünün de teknik destek verdiği proje, İl Özel İdaresi kaynakları ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın %50 hibe desteği ile gerçekleştiriliyor. Gölkonak Köyü, Yenice ve Pınarbaşı mahallelerinde toplam 300 m2 üretim alanında 13.200 Kg üretim hedefleniyor.

            Tesislerin işletmesi ve ürünün pazarlanmasının muhtarlıklar tarafından yapılması planlanan projede üretilen ürünlerin pazarlanması için bu konuda önemli bir konuma gelmiş olan Eğirdir - Sarıidris beldesindeki üreticilerle işbirliğine gidileceği ve onların bilgi birikimlerinden yararlanılacağı bildirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap