BÜROKRASİDE İLK İSTİFA TBMM'DEN GELDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BÜROKRASİDE İLK İSTİFA TBMM'DEN GELDİ
Haberin Tarihi: 5.2.2015 10:57:00 - Okunma Sayısı:3429 defa okundu.

HEMŞERİMİZ DR. HASAN ÖZGÜR ÖZEN AK PARTİ'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

BÜROKRASİDE İLK İSTİFA TBMM’DEN GELDİ

HEMŞERİMİZ DR. HASAN ÖZGÜR ÖZEN AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

 

TBMM’de “KURAN SÖZLÜĞÜNÜ” hazırlayan Ispartalı Bürokrat Dr. Hasan Özgür ÖZEN Ak Parti’den Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etti. Dr. Özen’in adı Ak Parti kulislerinde adaylık için istifa ettirilecek bürokratlar arasında geçiyordu.

 Dr. Hasan Özgür ÖZEN, Milletvekili Aday Adaylığı için TBMM’de ki görevlerinden istifa etti. TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu ve TBMM Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ülke Uzmanlığı görevlerinden istifa eden Dr. Hasan Özgür ÖZEN, TBMM’de EFQM Mükemmellik Modeli Ekip Lideri, TBMM Çocuk Proje Koordinatörü, Yönetim Sistemleri Uzmanlığı görevlerini de yürütmekteydi. Dr. Özen, Kur’an-ı Kerim’de yer alan tüm kelime ve kavramların içinde geçtiği ayetlerin bir arada okunabildiği ilk ve tek Kuran’ı Kerim Sözlüğü ve Meal çalışması olan “KURANİ MUCİZE KELİMELER” kitabını 5 yıllık süre zarfında hazırlamıştı.

Dr. Özen, niçin aday olmak istediğini açıklayan bir deklarasyon yayınladı.

 Dr. Hasan Özgür Özen niçin aday olmak istediğini bir deklarasyon yayınlayarak açıkladı. Deklarasyonunda;

 “Hakka hizmet için halka hizmet etmek, insanların hayır dualarını almak için çalışmak, insanlığa fayda sağlayabilecek kalıcı eserler üretmek benim için bu dünyadaki en önemli ibadettir. Bu uğurdaki hizmetlerin vuku bulabildiği siyaset kurumu ise benim için bir nevi ibadet yeridir. Öncelikle hemşerilerime, toprağımın insanına ve tüm ülkeme hizmet etmek suretiyle hayır dualar alarak bu dünyadaki sınavımı tamamlama idealindeyim. Bunun için bu yolda bana vesile olabilecek, değerlerine inandığım, misyon ve vizyonunu benimsediğim tüm yaşantısı ve çalışmalarını, fedakarlıklarını ve karakterini kendime örnek model olarak aldığım Sayın Başkanımızın yolundan gidebileceğim Ak Parti saflarında siyaset yapmak için aday olmak istiyorum.” dedi

 

Dr. Hasan Özgür ÖZEN Kimdir.

 Stratejik Yönetim Doktoru ve Yazar olan Dr. Hasan Özgür ÖZEN 1977 doğumlu ve Isparta nüfusuna kayıtlıdır. İlköğretimini Ankara’da tamamlamış, ortaöğretimine Babası Karaelmas Üniversitesi Kurusu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen’in Eğitim Müşavirliği görevi nedeniyle ABD Washington DC. Bell Multicultural High School’da devam etmiştir. Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde iki yıl eğitim görmüş, Başkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden Yüksek Şeref Öğrencisi olarak mezun olmuştur. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Özen, Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim dalında Yüksek Lisansını (MBA) ve Doktora eğitimini tamamlamıştır. Stratejik Yönetim alanında Doktora ünvanı olan Özen, Siyasette Stratejik Yönetim konulu yayın çalışmaları ile doçentliğe hazırlanmakla birlikte Hukuk eğitimine de devam etmektedir.

 

Çalışma hayatına 1999 yılında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında Uzman olarak başlamış, Genel Müdür Basın Danışmanlığı görevinde bulunmuştur. 2011 yılında TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nda Stratejist olarak göreve başlayan Özen, TBMM Strateji Büro Sorumlusu olarak görevini sürdürmektedir. Özen aynı zamanda TBMM’nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uzmanı olarak da görev yapmaktadır. TBMM’de gerçekleştirilen çeşitli proje komisyonlarında üye ve koordinatör olarak görev alan Dr. Özen’in TBMM için geliştirdiği 50 adet proje uygulamaya konmuş ve İ-TBMM Mobil, “Akıllı Telefon Uygulama Projesi” TBMM tarafından ödüle layık görülmüştür. TBMM’de; EFQM Mükemmellik Modeli Ekip Lideri, TBMM ÇOCUK Proje Koordinatörü, TBMM Yönetim Uzmanı görevlerini de yürüten Özen iyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

2003-2010 yılları arasında Zonguldak’ta “Haber67″ adında yerel gazete yayımlayan Özen, Zonguldak’ın ilk internet haber sitesi “haber67.com″’un da kurucu ve yayıncılığını yapmıştır. 2008-2009 yılları arasında Zonguldakspor Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Özen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Parlamento Basın Mensupları Derneği Başkanlığı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekilliği, Ata Sporları Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Isparta ili Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini halen yürütmektedir. İlk kez 2014 yılında Ankara’da gerçekleştirilen “Isparta Tanıtım Günleri” organizasyonu yürütme kurulunda görev almıştır.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap