ASYA Meyve Suyu Gıda San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Önen: "2015'de zorlu bir piyasa bizleri bekliyor"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ASYA Meyve Suyu Gıda San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Önen: "2015'de zorlu bir piyasa bizleri bekliyor"
Haberin Tarihi: 6.2.2015 10:43:00 - Okunma Sayısı:3316 defa okundu.

ASYA Meyve Suyu Gıda San. A.Ş. ödül töreninde bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Önen, bu yıl sanayi tipi elma alımlarında geçen yıla oranla bir düşüş gözlendiğini ifade ederek bunun nedenlerini araştıracaklarını söyledi.

ASYA Meyve Suyu Gıda San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Önen:

“2015’de zorlu bir piyasa bizleri bekliyor.”

 

            ASYA Meyve Suyu Gıda San. A.Ş. ödül töreninde bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Önen, bu yıl sanayi tipi elma alımlarında geçen yıla oranla bir düşüş gözlendiğini ifade ederek bunun nedenlerini araştıracaklarını söyledi. Önen “Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu heyecanı hep birlikte yaşıyoruz. Bu yıl 4’ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Ve her yıl sizlerle birlikte büyüyerek devam ediyoruz. 2014 yılına baktığımız zaman %20 oranında büyüdük. Elmamızın %80’ini ihraç ediyoruz. Sektörümüzde gıdanın ham maddesini üretiyoruz.

            Elma bizim için önemli bir ürün. Bugün 171 müstahsilimizi burada görmek bizleri daha da mutlu ediyor. Bizim için kalite de çok önemli. Kalitemizi geliştirmek adına 7 tane beton saha yaptık. İnsanlar mahsullerini toprağa değil, beton zemine döküyorlar. Bu kalite açısından çok önemli. “Yeşil Etiket” projemiz tüm hızla devam ediyor. Devletten 2,5 milyon TL. yatırım aldık. Yeşil Etiket projemiz 6 ülkede etken durumda.

            Bu yıl sanayi tipi elma alımlarımızda geçen yıla oranla bir düşüş söz konusu. Bizler de bu azalmanın nedenlerini araştırıp, eksikliklerimizi gidereceğiz.” diye konuştu.

            Rusya-Avrupa arası ilişkilerin sektörü yakından etkilediğini dile getiren Önen “2015’de zorlu bir piyasa bizleri bekliyor. Rusya-Avrupa arası ilişkiler bizleri de çok etkiliyor. Beklenen heyecan olmadı. İnşallah ASYA olarak daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz.” dedi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap