Gurur Duyduk!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gurur Duyduk!
Haberin Tarihi: 16.12.2019 15:19:18 - Okunma Sayısı:3943 defa okundu.

Gelendost'lu Burak BİLGİN Dünya Şampiyonu Oldu

GELENDOST'LU BURAK BİLGİN DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Gelendost'un dahi genci Burak BİLGİN, 2019 Memoriad Türkiye Open Hafıza Şampiyonası'nda, 13 farklı ülkeden katılan yüzlerce yarışmacı arasında 4 rekor kırarak Dünya Şampiyonu oldu .

Dünya Şampiyonu Burak BİLGİN'i kutlar, başarılarının devamını dileriz.

MEMORİAD HAFIZA ŞAMPİYONASINDA 13 ÜLKEDEN 163 BEYİN YARIŞTI

2019 Memoriad Türkiye Open Hafıza Şampiyonası 14-15 Aralık tarihlerinde İstanbul, Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

“Hafıza”, “Zihinsel Matematik” ve “Hızlı Okuma” olmak üzere, temel 3 zihinsel başlık altında ve toplam 15 kategoride yapılan şampiyonada, her kategoride 1. , 2. ve 3.lere altın madalya ve kupaları verildi.

13 ülkenin yarıştığı “Memoriad 2019 Türkiye Open Hafıza Şampiyonasına 163 yarışmacı katıldı. Şampiyonada Türkiye’den 48, Türkiye dışından gelen 115 katılımcı (KKTC, Kolombiya, Hindistan, Irak, Kosta Rika, Özbekistan, Cezayir, Bulgaristan, Kazakistan, İran, Libya, Afganistan) yarıştı.

Yarışmada Hafıza Kategorilerinde, İskambil Kartları, Sesli Sayılar, Sayı Şekil Eşleştirme, Flash Sayılar, Binary Sayılar, İsimler ve Yüzler, Sayılar Maratonu hafıza gücü yer alırken;

Zihinsel Matematik Kategorilerinde, Zihinsel Toplama, Zihinsel Takvim, Flash Anzan Maratonu, Zihinsel Çarpma, Zihinsel Karekök ve Zihinsel Bölme;

Hızlı Okuma Kategorisinde ise Basılı Materyaller Üzerinde Hızlı Okuma çekişmeleri yaşandı.

Memoriad Türkiye Open Hafıza Şampiyonası, aynı zamanda, 4 yılda bir düzenlenen Memoriad Dünya Olimpiyatlarına da bir hazırlık niteliğinde. Dubai’de gerçekleştirilecek olan 2020 Uluslararası Memoriad Olimpiyatları, en son 2016 yılında Las Vegas’da yapılmıştı.

Yarışmaya, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi, Memoriad Hindistan Yönetimi, Hızlı Okuma Derneği, Mental Aritmetik Derneği, Mega Hafıza, Haramidere Açı Koleji, Zeka Oyunları Derneği, Mega Vitamin, Öğrenme Sanatı ve Elze Catering gibi kuruluşlar sponsorluk yaptı.

Yarışma, MEMORIAD Türkiye Başkanı ve MEMORIAD Mental Sporlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Melik Duyar nezaretinde yapıldı.

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap