Geleceğin Teknoloji Yıldızları Isparta’da Yetişecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Geleceğin Teknoloji Yıldızları Isparta’da Yetişecek
Haberin Tarihi: 17.12.2019 14:52:25 - Okunma Sayısı:3846 defa okundu.

Isparta Gençlik Merkezine Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulacak

GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZLARI ISPARTA’DA YETİŞECEK

Cumhurbaşkanlığın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliğini imza atılarak Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirildi.

Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek.

ISPARTA GENÇLİK MERKEZİNE

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ KURULACAK

Proje kapsamında 12 ilde devam eden Deneyap Teknoloji Atölyeleri Isparta’nın aralarında bulundu 18 ilde daha açılıyor.

Isparta’da hayata geçirilen proje kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Isparta Gençlik Merkezine kısa süre içerisinde Deneyap teknoloji atölyesi kurulacak.

Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak üzere, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi amaçlayan teknoloji atölyelerinde yenilikçi bir eğitim modeli ile Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zekâ gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere iki yaş grubunda, 3 yıllık bir program sunulan Deneyaplarda eğitimler ise tamamen ücretsiz olacak.

ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

Isparta’nın da aralarında bulunduğu 18 ilde yeni açılacak atölyeler için Öğrenci Seçme Sınavı Başvuruları başladı. 

Isparta’da öğrenim gören 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri sınava başvuru yapabilecek.

İL MÜDÜRÜ MURAT GEVREK’TEN DAVET

4'ncü sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencilerini sınava başvurularını davet eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Isparta Gençlik Merkezi’nde kurulacak Deneyap Teknoloji atölyesi ile teknoloji alanda ilgisi ve yeteneği olan gençleri bir araya getirmek ve teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap