EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN ELELE!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN ELELE!...
Haberin Tarihi: 23.12.2019 12:38:49 - Okunma Sayısı:1591 defa okundu.

2. Bölüm

EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN ELELE!... (2)

Sedat KARAKOYUN: "ACİL OLARAK ORGANİK TARIMA GEÇİLMELİDİR"

Eğirdir Gölü için "Sahibinin ayağına gidilerek ve desteğiyle ses getirecek etkili yasal etkinlikler" kapsamında 21.12.2019 Cumartesi günü EKO-BİR (Eğirdir ve Kovada Göllerini Korumu Birliği) salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Biyolog Sedat KARAKOYUN, Eğirdir Gölü etrafında organik tarıma geçilmesi konusunun önemine vurgu yaparak; "Göle ulaşan organik atıkların % 80’i tarımsal kaynaklıdır. Mutlak Koruma Alanı (gölden ilk 300 Metrelik alan) içerisinde acil olarak organik tarıma geçilmelidir. Geçiş alternatif ürünler bazında 8-10 Dekarlık örnek bahçe ve tesisler kurularak, karlı bir iş olduğu ortaya konulmalı ve anlatılmalıdır. Dip çamuru temizliği ile ilgili yüksek emişli pompalar kullanılarak temizlik sağlanabilmektedir. Projeler ve çözüm odaklı işlerde öncelikli olarak kirlilik unsurları bertaraf edilmeli, sonra temizlik vs. uygulama projelerine geçilmelidir." dedi.
Önder YİĞİTBAŞI da KARAKOYUN'un görüşlerini desteklediğini belirtti ve; "İlk 700 Metrelik alan içinde acil olarak kuru tarıma geçiş sağlanmalıdır." diye konuştu.

Adem KAYAN: "KAR EDİLEBİLİR PROJELER HAZIRLANMALIDIR"
Adem KAYAN, Cumhurbaşkanlığına sunulacak projelerin devletin kazanç sağlayabileceği projeler olması gerektiğini belirterek; "Eğirdir Gölü ile ilgili Cumhurbaşkanına götürülecek projeler kâr edilebilir, devletin kazanç sağlayabileceği (Çamurundan, bitkilerinden satıştan kâr) projeler olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Mehmet DEMİREL: "...TURİZM MUTLAKA BULUNMALIDIR."
Toplantıya katılan Mehmet DEMİREL de; "Eğirdir Gölü ile ilgili iş ve işlemlerde turizm sektörü mutlaka bulunmalı, sorunlar ve çözüm önerileri üst yönetime (Cumhurbaşkanı) direkt ulaşacak şekilde yapılmalıdır. EKO-BİR Eğirdir Gölü ile ilgili brifing hazırlamalı ve öncülük yapmalıdır." dedi.

Abdullah Kemal SİNAN: "YALAN YANLIŞ HABERLER TURİZM SEKTÖRÜNE BÜYÜK ZARAR VERMEKTEDİR"
Abdullah Kemal SİNAN ise; Eğirdir Gölü ile ilgili basında çıkan olumsuz haberlerin başta turizm sektörü olmak üzere birçok yönden bölgemize zararlar verdiğini belirterek "Eğirdir Gölü ile basında çıkan balığı yenmez, yüzülmez, göl suyuyla sulanan elmaları yenmez gibi yalan yanlış haberler hakkında yetkililer tarafından doğru açıklamalar zamanında yapılmalıdır. Böyle yalan yanlış haberler Turizm sektörüne büyük zarar vermektedir." dedi.

Uğur ÖLÇEN: "UYGULANABİLİR PROJELER HAZIRLANMALIDIR"
Uğur ÖLÇEN, Eğirdir Gölü ile ilgili hazırlanacak projelerin uygulanabilir, herkesin anlayabileceği şekilde basit olması gerektiğini savunarak "Eğirdir Gölü ile ilgili Cumhurbaşkanına götürülecek sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili projeler kısa, orta ve uzun vade olarak ayrılmalıdır ve projeler uygulanabilir, herkesin anlayabileceği şekilde basit olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal FİNDOS; "BİRLİKTELİK SAĞLANMALI"
Mustafa Kemal FİNDOS, göl havzasındaki bütün belediyelerin bilgilendirilmesi konusuna vurgu yaptığı konuşmasında "Göl havzasındaki ve Eğirdir Gölünden yararlanan belediyelerle bire bir görüşmeler yapılıp farkındalıklar sağlanmalı ve durumdan kendilerine vazife çıkarmaları sağlanmalıdır. Bu tür işlerde birliktelikler çok önemlidir." diye konuştu.


Hasan KAYA: "ÇOK BAŞLILIK ORTADAN KALDIRILMALIDIR"

Birçok kurum ve kuruluşun Eğirdir Gölü üzerinde söz sahibi olduğunu belirten Hasan KAYA, bu çok başlılığın Eğirdir Gölü'ne zarar verdiğini belirterek "Eğirdir Gölü üzerinde kanunlar kapsamında söz sahibi Valilik ve Kaymakamlıklar, Tarım ve Orman Müdürlükleri, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, Göle Kıyısı olan Belediyeler, Milli Parklar ve EKO-BİR gibi bir çok kurum ve kuruluş yerine 1 ya da 2 kuruluşa bu görev verilmeli ve çok başlılık ortadan kaldırılmalıdır. Merkezden değil yerinde yönetimlerle bu işler çözülmelidir." dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap