Kaymakam Adem Çelik’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Adem Çelik’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Haberin Tarihi: 9.1.2020 11:21:51 - Okunma Sayısı:1175 defa okundu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kaymakamımız Adem Çelik bir kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Adem Çelik’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kaymakamımız Adem Çelik bir kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Basın ve gazetecilik mesleği, bilginin vatandaşlarımıza ulaştırılmasının ötesinde, toplumsal bilincin oluşmasının vazgeçilmez bir unsurudur.

Halkın bilgi edinme hakkının teminatı olarak dünyada ve ülkemizde en zor meslekler arasında yer alan gazetecilik; halkı bilgilendirme, haberdar etme gibi önemli işlevlerinin yanı sıra toplumu doğru bir şekilde yönlendirme, kamuoyu oluşturma gibi fonksiyonlara da sahiptir.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya; toplumsal kalkınma ve refahın, aynı zamanda toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir yer edinmiş;  kamuoyunun hızlı, doğru, tarafsız bir şekilde haber alma hakkını temin etmesi ile demokratik ülkelerin en belirgin göstergelerinden biri haline gelmiştir. Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesi için çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarımızın sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum.

Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, zorlu çalışma koşullarında gece gündüz demeden, fedakârca çalışan ilçemizdeki ve ülkemizdeki tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en kalbi duygularımla kutlarken, bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap