Atatürk Kütüphanesi Açılıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Atatürk Kütüphanesi Açılıyor
Haberin Tarihi: 15.1.2020 15:22:18 - Okunma Sayısı:6954 defa okundu.

Mustafa Kemal Pınar'ın kurucusu olduğu Atatürk Kütüphanesi 20 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 14.30'da düzenlenecek törenle açılacak.

ATATÜRK KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

Atatürk Kütüphanesi (Mustafa Kemal Pınar Kültür Sanat Merkezi)'nin açılışı 20 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü çok seven Mustafa Kemal Pınar, Noterlik mesleğinden emekli olduktan sonra Atatürk'ün anlatıldığı ve diğer kitapların bulunduğu özel bir Kütüphane oluşturdu.

Mustafa Kemal Pınar'ın kurucusu olduğu Atatürk Kütüphanesi 20 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 14.30'da düzenlenecek törenle açılacak.

Isparta Tuhafiyeciler Sitesi 1'nci katta 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek olan Atatürk Kütüphanesi (Mustafa Kemal Pınar Kültür Sanat Merkezi)'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatıldığı 2 bine yakın kitap bulunuyor. Mustafa Kemal Pınar Kültür Sanat Merkezi'nde Atatürk fotoğrafları koleksiyonu yanısıra Isparta çevresini, tarihini, kültürünü anlatan materyaller de sergileniyor.

Oluşturduğu Kütüphane ile ilgili açıklamalarda bulunan Atatürk Sevdalısı Mustafa Kemal Pınar; “Bilindiği gibi, şu anda hür bir şekilde üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetini Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur. Atatürk ve arkadaşları ülkemizin bugünlere gelmesi için canlarını seve seve feda etmişlerdir. Onun içindir ki, Mustafa Kemal Atatürk ülkemiz için vazgeçilemez bir değerdir. Onun kıymetini çok iyi bilmeliyiz. 

Ben de bu doğrultuda, başta Atatürk kitapları olmak üzere genel ve yerel şair ve yazarların kitaplarını, Isparta’nın sosyal ve kültürel özelliklerini içeren kitaplardan oluşan bir kütüphane kurdum.

Bundan sonra amacım, bu kütüphaneyi daha da ileriye taşıyarak yani büyüterek Araştırma Merkezi gibi bir merkez kurmak. Şuanda kütüphanemizde 2 bini aşkın kitap var. Vatandaş gelsin kitabını okusun, tezini burada hazırlasın” dedi. 

Kütüphanenin kuruluş aşamasında katkılarda bulunan, Atatürkçü Derneği Derneği (ADD) Eğirdir Şubesi eski başkanlarından hemşehrimiz Erdoğan Öngün'de "her yaştan insanımızın güzel vakit geçireceği, içerisinde çok değerli eserlerin bulunduğu çok güzel bir yer oldu. Atatürk Kütüphanesi'nin kurucusu Mustafa Kemal Pınar beye teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap