Eğirdir Gölü İçin Elele Verdiler...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gölü İçin Elele Verdiler...
Haberin Tarihi: 22.1.2020 18:41:22 - Okunma Sayısı:3192 defa okundu.

Eğirdir Gölü için "Sahibinin ayağına gidilerek ve desteğiyle ses getirecek etkili yasal etkinlikler" devam ediyor.

EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN ELELE VERDİLER...

Eğirdir Gölü'nün sorunlarına dikkat çekmek amacıyla oluşturulan "Eğirdir Gölü İçin Elele" grubu ile Eğirdir ve Kovada Göllerini Koruma Birliği (EKO-BİR) Eğirdir Gölü için "Sahibinin ayağına gidilerek ve desteğiyle ses getirecek etkili yasal etkinlikler" için ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda; "Eğirdir Gölü İçin Elele" grubu ve EKO-BİR temsilcileri Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'yü ziyaret etti. Ziyarette EKO-BİR ve Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, Süleyman Can, Mustafa Kemal Findos, Önder Yiğitbaşı, Bekir Sıtkı Esendir, Deniz Akgün, Mustafa Dokuzoğlu ve Adem Kayan hazır bulundu. Ziyarette Eğirdir Gölü hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada "Eğridir Gölümüz sorunları için birlikte sonuç alıcı çalışmaya devam edilmesine karar verilmiştir." denildi.

Eğirdir Gölü'nün sorunlarına dikkat çekmek ve kamuoyu oluşturmak için biraraya gelen"Eğirdir gölü için elele" grubu Büyük Kabaca Belediye Başkanı Mustafa Durmuş'u, Senirkent Belediyes Başkanı Kadir Heybeli'yi de ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. Olumlu geçen ziyaretlerde EKO-BİR'den Başkan Mehmet Sezgin, Süleyman Can ve Osman Özkan yanısıra hemşehrilerimiz Mustafa Kemal Findos, Dr. Önder Yiğitbaşı, Bekir Sıtkı Esendir, Deniz Akgün, Mustafa Dokuzoğlu ve Adem Kayan da hazır bulundu.

Konya Ovası Projesi (KOP) Başkanlığını ziyaret eden "Eğirdir gölü için elele" grubuna KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve Koordinatör Mevlüt Pınarkara tarafından brifing verildi. Sahadan toplanan bilgiler ışığında KOP Başkanlığının deneyimleri ve tavsiyeleri hakkında bilgi verilmesinden sonra gölün çekilmesi ve kurumasına yönelik fikir ve projeler tartışıldı. Olumlu geçen toplantıda benzer bir projenin bölgemizde de kurulabileceği düşüncesi katılımcıları oldukça heyecanlandırdı.

Toplantıya;  KOP Genel Müdürü İhsan Bostancı, KOP Başkan Danışman Mehmet Şahin, KOP Proje Koordinatörü Mevlüt Pınarkara, ISVAK Başkanı Ahmet Şahlan, Prof. Dr. Semra Başaran Kurucu, Zeki Tarhan, Isparta Gönül Birliği Derneği'nden Kadir Özkan, Isparta Der. Bşk. Deniz Akgün, Eğirdir Dostları Topluluğundan Hande Özdamar Tığlı, İş Adamı Hakkı Tığlı, İnş. Yük. Müh. Bekir Sıtkı Esendir, Dr. Önder Yiğitbaşı, Mustafa Kemal Findos, Prof. Dr. Süleyman Kodal, Mustafa Dokuzoğlu ve Adem Kayan katıldı.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap