Yüksek Mimar Ali Sinan, Kaymakam Adem Çelik'i Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yüksek Mimar Ali Sinan, Kaymakam Adem Çelik'i Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 30.1.2020 16:55:31 - Okunma Sayısı:2951 defa okundu.

Yüksek Mimar Ali Sinan, Kaymakam Adem Çelik’i ziyaret ederek Eğirdir Tren Garı Kompleksi üzerine yapmış olduğu çalışmayı takdim etti.

YÜKSEK MİMAR ALİ SİNAN, KAYMAKAM ADEM ÇELİK'İ ZİYARET ETTİ

Yüksek Mimar Ali Sinan, Kaymakam Adem Çelik’i ziyaret ederek Eğirdir Tren Garı Kompleksi üzerine yapmış olduğu çalışmayı takdim etti.

Hemşehrimiz Yüksek Mimar-Restorasyon Uzmanı Ali Sinan “Eğirdir Tren İstasyonu Kompleksinin Korunması ve Kent İle Entegrasyonu Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı tez çalışmasını Kaymakam Adem Çelik’e takdim etti.

Ziyarette, Kaymakam Çelik'e tez çalışması ile ilgili bilgiler veren Sinan, Eğirdir Tren Garı’nın kentimizin önemli bir kültürel mirası olduğunu ancak uzun zamandan beri atıl vaziyette bırakıldığını ve toprak bütünlüğünün parçalanarak değerinin ne yazık ki yavaş yavaş kaybedildiğini vurguladı. Sinan, bu çalışma ile tüm bilgi ve belgeleri belli bir metodoloji ile bir araya getirerek Eğirdir Tren Garı Kompleksinin değer, sorun ve potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

“Eğirdir Tren İstasyonu Kompleksinin Korunması ve Kent İle Entegrasyonu Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı tez çalışmasında sadece Gar’ın değil tüm kentin gelişim sürecine de değindiğini vurgulayan Ali Sinan, Eğirdir’in en önemli problemlerinden birinin kent arşivinin bulunmaması olduğunu dile getirerek geçmişte yapılmış, gelecekte de yapılmasını ümit ettiği bir çok çalışmanın ne yazık ki korunup saklanamadığını ve kent için araştırma yapanların da kaynaklara ulaşma konusunda sıkıntılar çektiğini belirtti.

Kaymakam Adem Çelik de yapılan bu türlü akademik çalışmaların kentimiz için önemli olduğunu belirterek konu ile ilgili düşüncelerini Yüksek Mimar Ali Sinan ile paylaştı ve kendisine Eğirdir adına teşekkürlerini iletti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap