AHMET ÖZGÜNEŞLİ'YE TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AHMET ÖZGÜNEŞLİ'YE TAZMİNAT DAVASI AÇILDI
Haberin Tarihi: 17.2.2020 16:53:26 - Okunma Sayısı:4215 defa okundu.

AKIN Gazetesi sahibi Abdullah K. Sinan'a yönelik, huzur bozucu, tehdit ve hakaret içeren paylaşımlar yapan Ahmet Özgüneşli hakkında, Eğirdir Asliye Hukuk Mahkemesinde 50 bin TL. bedelli manevi tazminat davası açıldı.

AHMET ÖZGÜNEŞLİ'YE TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinde, hem kendi adına olan hesabında, hem de yönetici olduğu "Eğirdir'de Yaşamak" adlı grup sayfası hesabında, uzun zamandır, AKIN Gazetesi sahibi Abdullah K. Sinan'a yönelik, huzur bozucu, tehdit ve hakaret içeren paylaşımlar yapan Ahmet Özgüneşli hakkında, Eğirdir Asliye Hukuk Mahkemesinde 50 bin TL. bedelli manevi tazminat davası açıldı.

Ahmet Özgüneşli'nin paylaşımları nedeniyle, Akın Gazetesi Sahibi Abdullah K. Sinan, Eğirdir Cumhuriyet Başsavcılığına iki ayrı şikayette bulunmuş ve Eğirdir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma ve Tehdit" suçlarından Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2019/330 Esas Sayılı dosyasında ve ayrıca "Hakaret" suçundan dolayı Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2019/494 Esas Sayılı dosyasında iki ayrı kamu davası açılmıştı. Anılan davalar halen derdest olup yargılamalar devam etmektedir.

Ayrıca Akın Gazetesi Sahibi Abdullah K. Sinan, Ahmet Özgüneşli'nin hem kendi adına olan hesabında, hem de yönetici olduğu "Eğirdir'de Yaşamak" adlı grup sayfası hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle, Eğirdir Sulh Ceza Hakimliğine "Erişimin Engellenmesi" tedbir talebinde bulunmuş ve talebi yerinde görülerek Eğirdir Sulh Ceza Hakimliğinin 2019/183 D.İş Sayılı kararı ile bu hesaplara "Erişimin Engellenmesi" kararı verilmiştir. Ancak, kararın gönderildiği Erişim Sağlayıcıları Birliği'nin 20.06.2019 tarihli yazısı ile Erişimin Engellenmesi tedbir kararının uygulanmasının teknik olarak mümkün olmadığı bildirilmiştir.

Tüm bunlara rağmen, halen daha huzur bozucu, tehdit ve hakaret içerikli, suç olan eylemlerine zincirleme olarak devam eden;  iftira, karalama, hakaret, tehdit ve yalanlarla dolu paylaşımlarıyla ilçemizdeki bazı siyasi parti temsilcilerine, kamu yöneticilerine, iş adamlarına yönelik mesnetsiz yazılarıyla gündeme gelen Ahmet Özgüneşli hakkında TÜRK YARGISI'nın vereceği karar, yapılacak yargılama sonucunda ortaya çıkacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap