BAKA Yeni Mali Destek Programına çıktı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA Yeni Mali Destek Programına çıktı
Haberin Tarihi: 13.2.2015 10:27:00 - Okunma Sayısı:1167 defa okundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), Alternatif Turizmin Desteklenmesi Yenilikçi Teknolojiler ve Yenilenebilir Enerji mali destek programlarından oluşan 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı'na çıktı.

BAKA Yeni Mali Destek Programına çıktı

 

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Alternatif Turizmin Desteklenmesi Yenilikçi Teknolojiler ve Yenilenebilir Enerji mali destek programlarından oluşan 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı’na çıktı. BAKA, mali destek programları kapsamında Isparta, Antalya ile Burdur’da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve özel sektöre toplam 17 milyon TL tutarında hibe desteğinde bulunacak.

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur’un sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda BAKA, toplam 17 milyon TL bütçesi bulunan 2015 Yılı Mali Destek Programı’nı ilgili konulardaki projelere açtı. 2015 Mali Destek Programı’na proje başvuruları, BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabilecek. Programla birlikte yenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteği verilecektir.

            2015 Yılı Mali Destek Programı’na projelerin internet üzerinden son başvuru tarihi 10 Nisan 2015, proje dosyalarının son teslim tarihi ise 17 Nisan 2015 saat 17.00’ye kadar olarak belirlendi. Bu tarihten sonra Ajansa ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Desteklenecek proje konuları şu şekilde:

            1- Yenilikçi Teknolojiler Mali Destek Programı: Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 8 milyon TL’dir. Destek miktarı 50 bin ile 750 bin TL arasında olacaktır.

            2- Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı:

Bu konu için destek miktarı 50 bin ile 500 bin TL arasında değişmektedir ve projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon 500 TL’dir.

3- Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı:

            Projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 3 milyon 500 bin TL’dir ve 100 bin ile 1 milyon TL arasında destek verilecektir.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap