DOÇ. DR. CENK KÜÇÜKYUMUK HAYKIRIYOR!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DOÇ. DR. CENK KÜÇÜKYUMUK HAYKIRIYOR!
Haberin Tarihi: 27.2.2020 14:56:54 - Okunma Sayısı:3112 defa okundu.

"MAREM; EĞİRDİR İÇİN BÜYÜK ÖNEME SAHİPTİR!!!"

MAREM’İN YETİŞTİRDİĞİ BİLİM ADAMIMIZ DOÇ. DR. CENK KÜÇÜKYUMUK HAYKIRIYOR!

MAREM; EĞİRDİR İÇİN BÜYÜK ÖNEME SAHİPTİR!!!

BOĞAZOVA’DAKİ TOPLU KONUT YANLIŞINDAN DÖNÜLECEK VE ORTAK AKILDA BİRLEŞİLECEKTİR!!!

Son günlerde gündeme gelen Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) arazisi içerisine, 200 konutluk toplu konut yapılması ile ilgili haberler üzerine görüşlerini dile getiren İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Cenk Küçükyumuk, "Boğazova’nın içinde bir inci gibi parlayan bu Kurumun arazisine TOKİ yapılacağının düşünülmesi bile Bölge ve ülke meyveciliği için son derece vahimdir." dedi.

Küçükyumuk, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"MAREM sadece ülke meyveciliğinin gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş, bu alanda birçok yeniliğin öncüsü olan bir kurum değil, bir Araştırma Enstitüsü olmasının yanında aynı zamanda bir Eğitim yuvasıdır. Kendi bünyesindeki araştırma personeli sürekli olarak kendini yenilemekte, yüksek lisans, doktora, doktora sonrası yurt dışı araştırma ve doçentliğe kadar giden yolda sürekli bir gelişimin içindedir. MAREM, üniversitelerin ilgili birimlerindeki akademisyenlerin yüksek lisans ve doktora projeleri için de bir eğitim yuvasıdır.

                                                  ***

Bu güne kadar çok sayıda uluslararası, Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı, TAGEM vb. birçok iç ve dış kaynaklı projede proje lideri veya proje ortağı olarak bulunmuştur. Uluslararası bilimsel arenada proje ortağı olarak talep görmüş, davet almış ve almaya da devam edecektir.

                                                   ***

 

Boğazova’nın içinde bir inci gibi parlayan bu Kurumun arazisine TOKİ yapılacağının düşünülmesi bile Bölge ve ülke meyveciliği için son derece vahimdir. Fidanlıktan Araştırma Enstitüsü’ne evrildiği dönemlerde büyük badireler atlatan MAREM, Eğirdir ilçesi için büyük öneme sahiptir ve inanıyorum ki aklıselim Eğirdir’liler bu yanlıştan dönülmesi yönünde ORTAK AKILDA birleşeceklerdir.

                                                   ***

15 yıl görev yaptığım ve benim için büyük anlam ifade eden bu ilim ve araştırma yuvasının, dün olduğu gibi bugün ve yarın da ayakta kalması bizlerin çabalarıyla olacaktır.

Saygılarımla."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap