TKDK 13. Çağrı'da 50 Proje Kabul Edildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TKDK 13. Çağrı'da 50 Proje Kabul Edildi
Haberin Tarihi: 13.2.2015 10:32:00 - Okunma Sayısı:1346 defa okundu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğünce 13. Proje Çağrısı olarak 12 Ocak'ta başlayan yatırımlara yönelik proje alım süreci 10 Şubat 2015 saat: 24.00 itibarıyla sona erdi.

TKDK 13. Çağrı'da 50 Proje Kabul Edildi

 

            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğünce 13. Proje Çağrısı olarak 12 Ocak’ta başlayan yatırımlara yönelik proje alım süreci 10 Şubat 2015 saat: 24.00 itibarıyla sona erdi.

            Yaklaşık 187 milyon Avroluk bir bütçe ile çıkılan çağrıya ilimizde ilginin büyük olması dikkat çekti.

            Projeler, sektörel bazda Süt, Et, Meyve-Sebze ve Balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik yatırımlar ile Arıcılık, Yerel Ürünler, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Süs Bitkileri - Seracılık Faaliyetlerinin de içinde olduğu değişik sektörlerden oluşmakta olup, İl genelinde toplamda 50 proje kabul edilmiştir. TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü yönetici ve personelinin bu durumdan memnun ve heyecanlı olduğu gözlemleniyor.

            İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ, kabul edilen projelerin toplam yatırım bütçelerinin yaklaşık 68 634 347,0 milyon TL civarında olacağını, 13. Çağrı döneminin kendileri için proje sayısı ve yatırım bütçesi bakımından bugüne kadar ulaşılan en yüksek bütçeli çağrı dönemi olduğunu belirtti.  Proje alımlarının son gününde kurum personelinin gece yarısına kadar çalıştığını ve elde edilen sonucun memnuniyet verici olduğunu ifade eden Gülcü, alınan projelerin en kısa sürede kurum uzmanlarınca değerlendirilerek sözleşmeye bağlanacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca bu süreçte yoğun mesai harcayan kurum personeline ve emeği geçenlere de teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap