Şehitlerimiz İçin Mevlid-İ Şerif Okundu Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şehitlerimiz İçin Mevlid-İ Şerif Okundu Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Haberin Tarihi: 5.3.2020 14:49:36 - Okunma Sayısı:1346 defa okundu.

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırıları sonucu şehit olan kahraman askerlerimiz ve tüm Şehitlerimiz için Eğirdir’de Mevlid-i Şerif okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırıları sonucu şehit olan kahraman askerlerimiz ve tüm Şehitlerimiz için Eğirdir’de Mevlid-i Şerif okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı.

27 Şubat’ta İdlib'de şehit olan kahraman askerlerimiz başta olmak üzere ülkemizin ve asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eğirdir İlçe Başkanlığı tarafından 5 Mart 2020 Perşembe günü, 12.30 - 13.30 saatleri arasında Hızırbey Camiinde Mevlid-i Şerif okundu.

Öğle namazı sonrası Eğirdir Müftüsü Mustafa Türköz tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı, bütün şehitlerimiz için dua edildi.

MHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif programına Isparta eski MHP Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Mustafa Baş, MHP İlçe Başkanı Mehmet Demirel’in yanı sıra kalabalık bir cemaat katıldı. Dua ve Cenaze namazının ardından lokma dağıtıldı.

Program sonrası gazetemize açıklamada bulunan MHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Demirel şunları söyledi: “Bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin, vatanımız bölünmesin diye canlarını feda eden Kahraman Türk Ordusu başta olmak üzere, Vatan savunmasında görevli tüm güvenlik güçlerimize minnet borcumuz vardır.

Devletimizin bekası için şehit olmuş güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralı olan güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Dünya döndükçe Türk’ün varlığından rahatsız olan ve Türk’leri yeryüzünden silmek isteyen emperyalist küresel güçler, ülkemizin sınır hattındaki ülkelerde demokrasi vaadi ile kan dökmekteler.

Ülkemizin bekası için sınır hattında yapmış olduğumuz güvenlik tedbirleri neticesinde karşı harekat olarak bizlere savaş açmışlardır.

Türk Devleti ve Türk Milleti, onlar gibi sömürü anlayışına sahip değildir. Bizler binlerce yıldan gelen hoşgörü, adalet ve yardımsever ruhumuzla varlığımızı bu coğrafyada sürdürmeye devam edeceğiz.

Emperyalist küresel güçlerin sözcülüğünü yapan bazı odakların dediği gibi; “Bizim Suriye’de ne işimiz var, boş yere şehit verdik…” vs.  mantığına Milliyetçi Hareket Partisi olarak karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Türk'ün ilelebet var olması için, Şehitlerimize söylenen bu sözleri ve Devletimizin Savunma Politikasını eleştirenleri haksız eleştiri yaptıklarını ve siyasi malzeme olarak kullandıklarını ifade ediyoruz.

Türk’ün bekası ve ilelebet var olması için herkesi devletimizin yanında olmaya, bağımsızlığımızın sembolü olan Ay Yıldızlı Türk Bayrağının altında saf tutmaya davet ediyoruz.

Türk Coğrafyasının bu birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Bu birlik ve beraberlik düşman zihniyetine ok gibi saplanacaktır. Korku salacaktır.

Vatanımız ve Devletimiz olmadan fert olarak hiçbir şeye sahip olamayacağımızı bilmemiz gerekiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir ilçe Teşkilatı olarak diyoruz ki;

“Vatan savunmasında bir olalım, birlik olalım devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında olalım, Türk Bayrağının Gölgesi Hepimize Huzur, Barış sağlayacaktır.”

Son olarak diyoruz ki;

“Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi.

Senin uğrunda ölen ordu, budur ya Rabbi.

Ta ki yükselsin ezanlarla müyyed namın,

Galib et, çünkü bu son ordusudur İslam’ın.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap