İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı yapıldı
Haberin Tarihi: 16.2.2015 19:16:00 - Okunma Sayısı:2340 defa okundu.

Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu 2. Toplantısı Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı yapıldı

 

            Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği; Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu 2. Toplantısı Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.                                          

            İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz başkanlığında, Komisyon Üyeleri;  Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından P. Alb. Ahmet Tatar, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, SDÜ Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Müd. Yrd. Çetin Meydan, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Karakaya, Orman İşletme Müdürü Abdülkadir Taşer, Eğirdir İlçe Müftüsü Sacit Ekerim, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gencer, İlçe Tarım Müdürlüğünden Süleyman Can, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Esnaf Odası Başkanlığından Özer Öztürk, Eğirdir Huzurevi Müdürü Aytekin Erdoğan, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi Erhan Bulut, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, Mavigöl Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Sultan Doğrukol, Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Sebahattin Yılmaz, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Karatuğ, İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Ceylan, Akşemsettin Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç ve Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Yusuf Kılınç katıldı. 

            Toplantı öncesi bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz: “Eğirdir’in sosyo-ekonomik ve eğitim ile ilgili önemli bir toplantı. Toplantımızın gündemi de çok önemli. Doğrudan insan odaklı. Bir insanın kalitesini geliştirme ve onların kapasitelerini arttırma yeni iş alanlarının oluşturulmasını sağlayacak. Yeni iş alanları her geçen gün artıyor. Tabi bunların tanıtılması gündeme gelmesi gerekiyor. Geleneksel mesleklerimizin yaşatılması arzusundayız. Önemli olan hayatın getirdiği yenilikleri önermek. İnşallah toplantımızı güzel sonuçlarla kapatırız” dedi.

            Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde saat 10.00’da gerçekleşen toplantıda Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal bir konuşma yaparak şunları ifade etti:  “Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin 58. Maddesi gereğince; İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlama, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, ortaya çıkan güçlükleri değerlendirmek hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği arttırmak amacıyla ilçe hayat boyu öğrenme, Halk Eğitimi planlama ve işbirliği komisyonu oluşturulmuştur.

            Bugünkü çalışmamızda önceki yıla ait çalışmaları değerlendirmenin yanında, sizlerin de ilçemizin hayat boyu öğrenme ve halk eğitimi planlama ve çalışma programına katkılarınızı almayı planlıyoruz.

            Hayat boyu öğrenme “Türkiye’nin eğitimde çıkış noktalarından biri olacaktır. Teknoloji sürekli değiştiği için insanların mezun oldukları okuldan aldıkları bilgiler yeterli olmayıp, sürekli yenilenme ve iyileşme ihtiyacı içerisindedir.”

            Peygamber Efendimizin “Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz” hadisinden yola çıkıldığında hayat boyu öğrenme aslında yeni bir kavram değildir. Hayat Boyu Eğitimi kapsamında Müdürlüğümüz, Okuma-Yazma, Mesleki ve genel kurslarla halkımızın hizmetinde olmaya devam etmektedir.

            Hayat boyu öğrenme ile birinci amacımız vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliğini arttırmak, ikinci amacımız da toplumdaki bireylerin sosyal ve kültürel eğitimlerine katkıda bulunmaktır.

            Eğitim dinamik bir süreçtir. Herkesin eğitime ihtiyacı vardır. Bunun için Hayat Boyu Öğrenme ülkemizde olduğu gibi dünyada da yükselen bir değerdir. Eğirdir’de Halk Eğitimi faaliyetlerinden yararlananlar, açık orta okul ve açık liselerde okuyan öğrenciler dahil edildiğinde 1900 kişidir. Bunun da nüfusa oranı yüzde 10’dur. Bu oranı daha da arttırmak hedefimizdir.

            Yeni dönem planlamalarıyla da daha fazla vatandaşımıza ulaşarak verimli bir dönem geçeceğine inanıyorum. Resmi kurum ve kuruluşların yanında, belediyeler, sendikalar ve dernekler başta olmak üzere özel sektör kuruluşlarının da Hayat Boyu Öğrenme çalışmalarına destek olmaları temennimizdir.

            Bugüne kadar ki olan çalışmalarımızda işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlara başta sayın Kaymakamımıza, Eğirdir Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Gençlik Spor İlçe Müdürümüze, Sayın Müftümüze ve işbirliği içinde olduğumuz ve olacağımız bütün resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları adına siz değerli üyelerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

            Ali Şanal’ın konuşmasının ardından 2014-2015 Eğitim öğretim yılında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu kurslar ve açmak istedikleri kursların slaytı izlenildi.

            Daha sonra katılımcı kurum temsilcilerinin Hayat Boyu Eğitim çalışmaları hakkında görüş ve öneriler bölümüne geçildi. Burada ilk sözü alan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl “Hayat Boyu Öğrenme konusunun en önemli unsurlarından bir tanesi “Çevre”dir.

            Biz Eğirdir Belediyesi olarak Katı atık toplama işi yapıyoruz. Çöp işin içinde aslında bir hazine, Hepsini ayrı ayrı ayıştırırsak para ediyor. Biz çok masraf ettik ama, halktan o ilgiyi göremedik. İlk düzeni kurduğumuzda iyiydi fakat ilerleyen zamanlarda istenilen olmadı. Eğirdir’i dünyanın incisi diyoruz. Ama maalesef o inciyi biz ellerimizle yok ediyoruz. Avrupa’da bir evde günlük iki kilo çöp çıkıyor. Bunun 1 kilosu katı atığa gidiyor. Biz örneğin 35 kg. çöp topluyorsak 100 gr. katı atık alamıyoruz.

Çöp Konteynerleri Kaldırılacak...

            1 Nisan’dan itibaren çöp konteynerlerinin yeniden kaldırılacağını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Şengöl: “1 Nisan 2015 tarihinden itibaren çöp konteynerlerini kaldıracağız. Vatandaşa eskiden olduğu gibi akşamları 2 saat vereceğiz. O süre zarfında çöplerini atacaklar. Hem haşere olayını önleyeceğiz, hem de çevremizi daha temiz tutacağız. Caydırıcı olsun diye gerekirse de cezai işlem uygulayacağız” dedi.

Okullar Ödüllendirilecek...

            Konuşmalarında okullarımızın ödüllendirilebileceğini de söyleyen Başkan Şengöl: “Okullarımıza yeniden Atık pil, atık pet şişe ... gibi kutularımızı koyacağız. Geçen yıl bir okulumuzdan 250 Kg. atık pil toplandı. Atık pil konusunda da zaten ilk üçe ödüller veriliyor. Biz de onları ödüllendirmek adına Fotokopi makinesi, laboratuar seti, satranç takımı gibi okularımızın eksiklikleri giderilecek” dedi.

            Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından P. Alb. Ahmet Tatar da Askeri olarak pet şişe ve Mavi kapakların toplandığını dile getirdi.

            Mavigöl Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Sultan Doğrukol ise okullarında çeşitli kursların açıldığını ve kurslara bayanların yoğun katılım gösterdiğini belirterek güzel bir organizasyon yapılarak bayanlara “Katı Atık” konusunda eğitim verilebileceğini ifade etti. 

            İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi Erhan Bulut da Isparta’da okullarda Plastik Atık Kutu, Atık Pil Kutusu, Atık Teknolojik Ürünler Kutusu ve Atık Yağ bidonlarının konulduğunu öğrencilerin de ilgi gösterdiğini dile getirdi. Eğirdir okullarında da konulabileceğinin önemine vurgu yaptı.

            Toplantı fikir alış verişi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap