Rosense 14 Ülkeye İhraç Ediliyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Rosense 14 Ülkeye İhraç Ediliyor
Haberin Tarihi: 18.2.2015 09:00:00 - Okunma Sayısı:1445 defa okundu.

Dünyanın en büyük gül ve gülyağı üreticisi olan Isparta'daki Gülbirlik, lokomotif kozmetik ürünü Rosense'nin ihraç edildiği ülke sayısını 14'e çıkardı.

Rosense 14 Ülkeye İhraç Ediliyor

 

            Dünyanın en büyük gül ve gülyağı üreticisi olan Isparta'daki Gülbirlik, lokomotif kozmetik ürünü Rosense'nin ihraç edildiği ülke sayısını 14'e çıkardı.

            Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Gülbirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Genel Müdürü Hasan Çelik, 2014 yılının değerlendirmesi ve kurumun bu yılki hedeflerini anlatmak amacıyla Barida Otel'de basın toplantısı düzenledi.

            Genel Müdür Hasan Çelik, Gülbirlik'in lokomotif kozmetik ürünü Rosense'nin yurtdışında başta Almanya ve Çin olmak üzere İngiltere, Avusturya, Danimarka, Kanada, Japonya, Tayvan, Kamboçya, Ürdün, Suudi Arabistan, Libya, Dubai ve Kıbrıs'a ihraç edildiğini söyledi. Hasan Çelik, şunları söyledi:

            "Avrupa Birliği'nde kozmetik ürünlerinin bildirim portalı olan CPNP de ürünleri kayıt altına alıyor. Dolayısıyla Rosense, Türk kozmetik ürünü olarak Çin gibi büyük bir pazara girebilen ilk Türk markalarından biri oldu. Bu büyük bir başarıdır. Ayrıca bu sezon da gül için iyi bir sezon olacağını tahmin ediyoruz. İklimsel bir sorun olmadığı müddetçe bu seneki gül çiçeği hedefimiz 8 bin tondur. İnşallah belirlediğimiz hedefimizi tutturabiliriz."

            Gülbirlik, piyasaya sürdüğü gül suyu ve gül kremi başta olmak üzere Rosense grubunda 27 dalda 70 ürün, Sweetrose grubunda ise 3 dalda 13 ürün olmak üzere toplam 30 dalda 83 ürün yelpazesiyle kendi mağazaları ve satış noktalarıyla Türkiye ve yurt dışında faaliyet göstermeye devam ediyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap