İlk Teravih Bu Akşam Kılınacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlk Teravih Bu Akşam Kılınacak
Haberin Tarihi: 23.4.2020 13:46:46 - Okunma Sayısı:2743 defa okundu.

Bu yıl Ramazan ayının ilk günü 24 Nisan Cuma günü...

İLK TERAVİH BU AKŞAM KILINACAK

Bu yıl Ramazan ayının ilk günü 24 Nisan Cuma günü... İlk teravih namazı ise 23 Nisan yatsı namazı sonrası eda edilecek. Bu yıl koronavirüsü (Kovid-19) önlemleri nedeniyle cami ve mescitlerde cemaat halinde teravih namazı kılınmayacak. Ancak evlerde teravih namazı kılınmaya devam edecek.

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan ayının ilk orucu için 23 Nisan’ı 24 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkılacak.

Eğirdir'deki vatandaşlar da 2020 Ramazan imsakiyesine göre sahura kalkıp iftar sofrasına oturacaklar. Eğirdir'de yaşayan vatandaşlar ilk iftarlarını 24 Nisan Cuma günü saat 19:47'de açacak.

Ramazan ayının ardından 24 Mayıs’ta ise Müslümanların büyük sevinçle karşıladığı Ramazan Bayramı'na girilecek.

Arife: 23 Mayıs 2020 Cumartesi

Ramazan Bayramı'nın 1. günü: 24 Mayıs 2020 Pazar

Ramazan Bayramı'nın 2. günü: 25 Mayıs 2020 Pazartesi

Ramazan Bayramı'nın 3. günü: 26 Mayıs 2020 Salı

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır:

“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

3 Ayları uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır.

Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

Tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimizin 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap