TRAFİK HAFTASI KUTLANIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TRAFİK HAFTASI KUTLANIYOR
Haberin Tarihi: 5.5.2020 15:54:11 - Okunma Sayısı:1645 defa okundu.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanmakta olan "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" bu yıl "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda" ve "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" sloganıyla kutlanıyor.

TRAFİK HAFTASI KUTLANIYOR

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanmakta olan "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" bu yıl "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda" ve "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" sloganıyla kutlanıyor.

Bu yıl 2-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinlikleri Eğirdir'de de Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerle örtüşecek şekilde icra edilecek.

"Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası", 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na dayanılarak çıkarılan Karayolları Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası Yönergesi gereğince İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü - Jandarma Genel Komutanlığı) ve diğer paydaşların katılımı ile kutlanacak.

Bu kapsamda;

Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığınca, trafik haftası etkinliği süresince "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda" ve "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" mottosu etkin kullanılacak.

İlçe Emniyet Müdürlüğünce, ilçemizin Çarşı Merkezinde halkın kalabalık olduğu yerlere, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğince "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda" sloganıyla trafik güvenliği konulu afiş ve pankartlar asılacak.

İlçe Emniyet Müdürlüğünce, Trafik Güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlere toplumsal destek sağlamak için bilgilendirme ve denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışların, yerel basın yayın organlarında paylaşılacak.

İlçe Belediye Başkanlığı ve Isparta Karayolları 135. Şube Şefliğince, Yaya/Okul geçitlerindeki yatay ve dikey işaretlemelerin kontrol edilerek standartlara uygun olmayanlar yenilenecek ve eksik olanlar tamalanacak.

İlçe Belediye Başkanlığı ve Isparta Karayolları 135. Şube Şefliğince, ilimiz sınırları içerisindeki karayollarına ait işaret levhalar ve işaretlemeler ilgili kuruluşlarca kontrol edilerek bakımlı, temiz ve kullanılabilir duruma getirilecek.

İlçe Belediye Başkanlığınca, "Önce Yaya" görselinin yaya hareketliliğinin yoğun olduğu geçitlerden başlayarak tüm ışıksız geçitlere uygulanması / deforme olan görsellerinin yenilenmesi sağlanacak.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığınca, dikkat ve algıyı azaltarak yayaların geç farkedilmesine/farkedilmemesine neden olan cep telefonu ve hızlı araç kullanımı konularında denetimler arttırılacak.

İlçe Emniyet Müdürlüğünce, yayaların kaldırım yerine taşıt yolunda yürümelerine neden olan kaldırım üstü araç parklanmalarına izin verilmeyecek.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığınca, sürücü ve yayalara yapılan görüşmelerde sosyal mesafe / maske kullanımına dikkat edilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap