YENİŞARBADEMLİ EKONOMİSİ "MANTAR"LA HAYAT BULDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YENİŞARBADEMLİ EKONOMİSİ "MANTAR"LA HAYAT BULDU
Haberin Tarihi: 20.2.2015 10:38:00 - Okunma Sayısı:1853 defa okundu.

Isparta'nın Yenişarbademli İlçesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı Projesi kapsamında Yenişarbademli Kaymakamlığı tarafından 450 m2'lik, 3 ayrı kapalı alanda yetiştirilmeye başlanan kültür mantarı ilçe ekonomisine büyük katkı sağladı.

YENİŞARBADEMLİ EKONOMİSİ “MANTAR”LA HAYAT BULDU

 

            Isparta’nın Yenişarbademli İlçesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı Projesi kapsamında Yenişarbademli Kaymakamlığı tarafından 450 m2’lik, 3 ayrı kapalı alanda yetiştirilmeye başlanan kültür mantarı ilçe ekonomisine büyük katkı sağladı.

            Yenişarbademli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan proje çerçevesinde mantar üretecek olan ve aile fert başı maddi geliri asgari ücretin üçte birinden az olan vatandaşlara; yeri olmayana 10.000 TL, yeri olana 5.000 TL hibe desteği verildi

            Eğirdir-Sarıidris kasabası örnek alınarak Yenişarbademli Yenice Mahallesi ve Gölkonak Köyündeki mantarhanelerde özel olarak hazırlanan alanda 1,5 ay önce başlanan üretimde rekoltenin beklenenin üzerinde çıkması İlçe ekonomisine büyük ölçüde katkı sağladı.

            İlk etapta 1000 kilogram ürün elde eden üreticiler Isparta genelinde kilogram’ı 3,5 TL’den pazarladıkları mantardan elde ettikleri gelirle yılsonuna kadar üretimi iki katına çıkarıp, bir çok kişiye istihdam sağlamayı planlıyorlar.

            Yenişarbademli Kaymakamı İhsan Erdurucan, yaptığı açıklamada, yeni istihdam alanları oluşturmak amacıyla destekledikleri projenin, henüz ilk hasat döneminde kendilerine gelecek adına umut verdiğini söyledi.

            Bu tür projeleri her zaman için desteklediklerini ifade eden Erdurucan, mantar üretiminin karlı bir iş olduğunu, 1,5-2 aylık süreçte birçok ailenin bu yolla geçimini sağladığını belirtti.

            Mantar satışından elde edilen gelirin yeni kişilere iş imkanı sağlayacağını anlatan Erdurucan, şunları kaydetti:

            ''Yeni istihdam alanları oluşturmak amacıyla desteklediğimiz proje henüz ilk hasat döneminde gelecek adına umut verdi. Projeye öncülük yapan ekibin desteğiyle ilçedeki işsiz gençler için daha fazla kişiyi üretime yönlendirip, yeni iş alanları açmak istiyoruz.''

            Erdurucan, üretimin giderek arttığını belirterek, pazar sıkıntısı yaşamadıklarını belirtti.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap