İLÇE HIFZISSIHHA KURULU 59 NO'LU KARARI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLÇE HIFZISSIHHA KURULU 59 NO'LU KARARI
Haberin Tarihi: 25.6.2020 17:39:27 - Okunma Sayısı:2294 defa okundu.

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZIN TURİZM AMAÇLI SEYAHATLERİ , YKS SINAVLARINDA ALINACAK TEDBİRLER

İLÇE HIFZISSIHHA KURULU 59 NO'LU KARARI

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZIN TURİZM AMAÇLI SEYAHATLERİ

YKS SINAVLARINDA ALINACAK TEDBİRLER

 

KARAR NO          : 2020 – 59

KARAR TARİHİ  : 25.06.2020

 

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 25.06.2020 Perşembe günü saat 14.00'da Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK başkanlığında toplandı.

Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla artıran Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak hayati önem taşımaktadır.

Aksi halde virüsün yayılımı hızlanacak, vaka sayısı ve buna bağlı olarak tedavi gereksinimi duyacak kişi sayısı artacak, böylelikle vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riski yükselecek ve bu durumda toplum sağlığının ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır.

Bu doğrultuda, Dünya sağlık örgütü tarafından "pandemi" ilan edilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından kaynaklanan olumsuzlukların önlenmesi amacıyla bugüne kadar birçok tedbir alınmıştır.

Gelinen aşamada ülkemizdeki vaka artış hızı, Koronavirüs salgınının etkilerindeki azalma, iyileşen vaka sayısındaki artış, yoğun bakım ve entübe hasta sayısındaki azalma vb. yönde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecine geçilmiş olup, anılan salgınla ilgili tedbirler yeniden değerlendirilmiştir.

Bu kapsamda:

A-65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlarımızın Turizm Amaçlı Seyahatleri:

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşağıda belirtilen şartlar doğrultusunda turizm amaçlı seyahatlerine izin verilmesine;

  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız (son üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) turizm amacıyla yapacakları yolculuklarda "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi" almak şartıyla istedikleri yerleşim yerine gidebilecektir.
  • Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesine başvuracak 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız kendileri ile aynı durumda bulunan (65 yaş ve üzeri) eş, kardeş ve birinci derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için seyahat izin belgesi başvurusu yapabileceklerdir.
  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak elektronik ortamda e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girerek seyahat izin işlemleri başlığının altında yer alacak turizm amaçlı seyahat izin belgesi verilmesi alt başlığını seçerek başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

 

 

 

 

  • Başvuru formunda otel tatili, yazlık/devremülk, kiralık ev/villa ya da karavan tatili gerekçelerinden biri seçilecektir. Vatandaşlarımız;

 

  • Otel tatili için rezervasyon belgelerini,
  • Yazlık/devremülk için tapu örneklerini,
  • Kiralık ev/villa tatili için ise kira sözleşmelerini,
  • Karavan tatili için karavan sahiplik belgeleri ya da kira sözleşmelerini zorunlu olarak başvuru sırasında sisteme yükleyeceklerdir.
  • Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi alacak vatandaşlarımız otobüs, uçak, tren ve özel araç ile yapacakları yolculuklar için başvuru yapabileceklerdir.
  • Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin; Covid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacaktır.
  • Vatandaşlarımızın belge almak için herhangi bir sağlık kuruluşuna ya da Kaymamaklığa gitmelerine gerek bulunmamaktadır. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi başvuruları otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacaktır.
  • İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yolu ile bilgilendirme yapılacak olup ayrıca e-Devlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecektir.
  • İzin başvurusu kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bilgileri otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecektir. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacaktır.

 

  1. B) YKS Sınavlarında Alınacak Tedbirler:

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 18/06/2020 tarihli ve 2020/56 sayılı Kararı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavının halk sağlığı açısından en uygun koşullarla gerçekleştirilebilmesi için 27 Haziran 2020 Cumartesi günü 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 09.30 ila 18.30 arasında kararda belirtilen istisnalar çerçevesinde vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanmıştı.

Öte yandan, turizm sezonunun açılması ve ülkemize giriş-çıkış kısıtlamalarının kaldırılması sonrasında önümüzdeki süreçte yerli ve yabancı misafirlerin turizm beldelerine yoğun rağbet göstermesi beklendiğinden anılan Kararda yer alan istisnalara ek olarak;

1- Daha önceden yapılmış rezervasyonların ve bundan sonra yapılacak tur satışlarının olumsuz etkilenmemesi adına hâlihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan yerli ve yabancı turistlerin;

  1. a) Rezervasyon yaptırdıkları konaklama tesisine ulaşımları (Gerek havaalanı, otogar, gar, liman gibi toplu ulaşım araçlarının varış noktaları ile konaklama tesisleri arasındaki transferleri gerekse özel araçlarla gerçekleştirecekleri şehirlerarası yolculuklar),

 

 

 

  1. Plajlardan yararlanmaları (konakladıkları tesise ait plaj bulunmaması halinde halk plajları dahil),
  2. Müze ve ören yerleri ile tarihi/kültürel/dini anıtları/ibadethaneleri/türbeleri ziyaretleri,

2- Ayrıca bu hizmetleri sunacak işletme veya yerlerde çalışanların,

YKS sınavının olduğu 27-28 Haziran tarihlerinde belirli saat aralığında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına,

 

Yukarıda alınan kararların ivedilikle planlanmasına/uygulanmasına, tüm kolluk ve belediye zabıtası birimleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine,

 

             Alınan bu kararların bilgi için Kaymakamlık Makamına; gereği için Belediye Başkanlıkları ile ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine, halkımıza basın yoluyla duyurulmasına, kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 25.06.2020

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap