29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenlerle Kutlanacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenlerle Kutlanacak
Haberin Tarihi: 27.10.2020 09:56:55 - Okunma Sayısı:1345 defa okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de etkinliklerle kutlanacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenlerle Kutlanacak

                Bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yılını kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de etkinliklerle kutlanacak.

                Eğirdir Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yılı kutlama programı, 28 Ekim 2020 Çarşamba günü saat 13.00’de çelenk sunma töreni ile başlayacak. Saat 13.30’da ise Şehitlik ziyareti yapılacak.

                29 Ekim Cumhuriyet Bayramının özel anma programı Perşembe günü saat 10.00’da Eğirdir Stadyumunda gerçekleştirilecek.

                Buradaki program; Eğirdir Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın törene katılanların ve halkın bayramını kutlamaları ile başlayacak.

                İlçe Kaymakamı Adem Çelik’in konuşmaları ile devam edecek olan  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, şiirlerin okunması ve geçit töreni ile sona erecek.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

                29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Bunun 101 pare top atışıyla kutlanması aynı gün meclis tarafından kararlaştırılmıştır. Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim'i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz.

                Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun kaldırılması amacıyla yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şarttı. Mustafa Kemal ve arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar verdi. Nihayetinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap