Kaymakam Çelik’in "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Çelik’in "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" Mesajı
Haberin Tarihi: 28.10.2020 16:09:43 - Okunma Sayısı:1645 defa okundu.

Kaymakam Çelik’in "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" Mesajı

Kaymakam Çelik’in "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" Mesajı

Şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip olan Yüce Milletimizin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetimizin 97’nci yıldönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletimiz, vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vermiş, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

Bugün için görevimiz, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas almak kaydıyla, küreselleşme sürecini doğru tanımlayıp konumumuzu iyi belirleyerek ulusal çıkarlarımızı en üst düzeyde korumak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır. Bu anlamda Millet olarak, atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bu günü kavrayan ve geleceğe ışık tutan ilme ve irfana sahip gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 97’nci kuruluş yıldönümünü kutluyorum.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap