ISPARTA GAZETECİLER CEMİYETİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA GAZETECİLER CEMİYETİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Haberin Tarihi: 4.3.2015 14:25:00 - Okunma Sayısı:1561 defa okundu.

AK Parti Isparta Milletvekili aday adayı Nuri Koç'un, yerel basına rüşvet verdiği yönündeki iddialar tamamen asılsızdır.

ISPARTA GAZETECİLER CEMİYETİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

AK Parti Isparta Milletvekili aday adayı Nuri Koç’un, yerel basına rüşvet verdiği yönündeki iddialar tamamen asılsızdır.

Ulusal anlamda Hükümet karşıtlığı ile bilinen bu gazeteler, tamamen yanlı yayın yapmakta ve belgesiz bir şekilde gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan haberleri servis etmektedirler. Amacı birilerine yaranmak olan, sadece siyasi çıkar uğuruna meslektaşlarının onurunu ve gururunu hiçe sayan üçüncü şahıslar, hadlerini bilmeyerek şehrimizin ve mesleğimizin adını da lekelemişlerdir. Ayrıca olaya konu olan Milletvekili aday adayı Nuri Koç, şehrin tanınmış ve itibarlı işadamlarındandır. Rüşvet alındığına ve gazetecilik mesleğine aykırı davranıldığına dair hiçbir durum söz konusu değildir.  Basın toplantısında tarafımıza verilen ücretler tamamen reklam karşılığında alınmış ve belgelidir. Ayrıca reklamlar günümüze kadar gazetelerin sayfalarında yer almaktadır. Ispartamızı ve üyelerimizi karalayan ulusal medya parasız reklam dahi girmemektedir. Zor şartlar altında yayın yapan yerel medya reklam gelirleriyle çalışanlarının maaşını ödemekte, sigortasını yatırmaktadır. Bu olayı çarpıtarak yandaş medyaya servis edenler hakkında bugüne kadar hiçbir açıklama yapma lüzumu duymamıştık. Konunun siyasi boyuta çekilmesi, onuru ve şerefiyle mesleğini yapan yerel basın çalışanlarımızı yıpratmıştır. Şu iyi bilinsin ki, Isparta Yerel Medya Çalışanları, yaptıkları haberlerle ülkeye örnek olmuş sayılı basın mensuplarındandır. Şu iyi bilinsin ki rüşvet alenen alınmaz ve verilmez. Resmi olarak ilimizde yayın yapan 13 yerel gazetenin 11 çalışanı da basın toplantısına katılmış ve AK Parti aday adayı Nuri Koç’tan reklam bedelini almıştır.

ISPARTA GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM

KURULU ADINA BAŞKAN

ŞEVKET KARAHAN

                                                                                                   

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap