Eğirdir Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Ali Şanal’ın Öğretmenler Günü Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Ali Şanal’ın Öğretmenler Günü Mesajı
Haberin Tarihi: 24.11.2020 11:05:18 - Okunma Sayısı:1459 defa okundu.

Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Ali Şanal 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutladı.

Eğirdir Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Ali Şanal’ın Öğretmenler Günü Mesajı

Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Ali Şanal 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutladı.

Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Ali Şanal mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlik mesleğinin ve Öğretmenlerin senenin sadece bir gününde hatırlanılan bir meslek olmadığını,  Öğretmenlerin yaşamları boyunca onurlu ve kutsal bir meslekle hemhal olmalarının gururunu içlerinde yaşamaları gerektiğini hissetmeleri. Asıl değer budur. Asıl değerli olma budur.  Bununla beraber,  toplumun her kesimi tarafından Öğrenciden başlayarak veli, çevre ve tüm paydaşların öğretmene olan saygınlığını öğretmenine göstermeli, onu örselememeli.

Eğitimde geriye düşenin ahlakta, adalette, merhamette, bilimde öne çıkması, teknolojide önde olması, ekonomik ve sosyal düzlemde fark oluşturması mümkün olmaz. Öğretmenlik, insanlığın en kadim ve önemli mesleklerinden biridir. Öğretmen, çocuklarımızın şuur ve iz’anını dengede tutma, bilgi haznesini büyütme, idrak zeminini güçlendirme, hikmeti keşfetme, hakikate ulaşma konusunda beşerin insanlaşması ve bireyin uzmanlaşması yolculuğunda hem rehber hem de rol modeldir. Bu özellik, öğretmenlik mesleğinin tarih boyunca önemli ve değerli kabul edilmesinin en önemli sebebidir.

Devletimizin yetkili mercileri bunun alt yapısını inşaa etmesi gerekmektedir. Nasıl mı? Öğretmenliğin kamu sistemi içerisinde tanımlanmış eğitim-öğretim hizmetleri sınıfından müstakil bir meslek kanununa kavuşturulması, bu kutsal mesleğin hak ettiği şekilde tanımlanması, sosyal zeminde öğretmenlerin itibarının, haklarının korunması ve artırılması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için meslek kanununun acilen yürürlüğe konulması gerekmektedir

 Okullarımızın öğrencisiz ve öğretmensiz olduğu buruk geçen şu günlerde, üzerimize çöken karanlığın dağılması, tüm İnsanlığın hastalıklardan şifa bulması dileğiyle, Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere, görevi ve vatanı için şehit olan öğretmenlerimizi, emekli olup da hayatta olan veya vefat eden öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor ve meslektaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap