Teknoloji Kulübünün Yaptığı Cimri Mobil Antalya İstihdam Fuarı'nda Gönülleri Fethetti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Teknoloji Kulübünün Yaptığı Cimri Mobil Antalya İstihdam Fuarı'nda Gönülleri Fethetti
Haberin Tarihi: 11.3.2015 09:09:00 - Okunma Sayısı:3493 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Teknoloji Kulübü, Antalya Valiliği'nin himayesinde İŞKUR tarafından hazırlanan ANİF2015-Antalya İstihdam Fuarı'na katılarak Cimri Mobil ve Semazen Robot'u sergiledi.

Teknoloji Kulübünün Yaptığı Cimri Mobil Antalya İstihdam Fuarı’nda Gönülleri Fethetti

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Teknoloji Kulübü, Antalya Valiliği’nin himayesinde  İŞKUR tarafından hazırlanan ANİF2015-Antalya İstihdam Fuarı’na katılarak Cimri Mobil ve Semazen Robot’u sergiledi.                                                                  

            Cimri Mobilin elektrik enerjisi ile çalışması, mekanik ve tasarım olarak yerli özellikleri barındırması katılımcılarda büyük ilgi uyandırdı.          

            Bu yıl 8.’si düzenlenen ve 5–7 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Antalya İstihdam Fuarı’nın açılışına Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat ve Isparta İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin katıldı.

            SDÜ’nün tanıtımının yapıldığı fuarda, Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin bitirme projeleri ve Teknoloji Kulübü’nün yaptığı ilk insansı Semazen Robot ve TÜBİTAK yarışlarına katılmak üzere yapılan Cimri Mobil adlı elektrikli araç sergilendi. Aracın elektrik enerjisi ile çalışması, mekanik ve tasarım olarak yerli özellikleri barındırması katılımcılarda büyük ilgi uyandırdı.

            Fuara katılan Isparta İŞKUR Müdürü Hüseyin Ergin Teknoloji Fakültesi ve Teknoloji Kulübü’nün yaptığı çalışmaları değerlendirerek, ’’Bilim ve teknoloji odaklı yapmış olduğunuz projelerden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Yerel istihdam ve ülke ekonomisi sizin gibi gençler sayesinde nitelikli artış gösterecektir.” dedi.

            Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak da “Yapmış olduğunuz Cimri mobil adlı elektrikli aracınız yerli özellikleri sağlaması ve sizin gibi azimli gençler tarafından yapılmış olmasıyla başarılı bir çalışma olmuş. Ayrıca robotik teknolojisini farklı alanlarda kullanarak Semazen robot yapma fikrini geliştirmenizden dolayı sizleri takdir ediyorum.“ ifadelerini kullandı.

            Fuar sonunda konuşan Teknoloji kulübü Başkanı Ferdi Alakuş SDÜ’yü her alanda temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyleyerek “Üniversitemizi temsilen katıldığımız bu fuarda hem fakültemizin hem de kulübümüzün tanıtımını gerçekleştirdik. Bize daha çok destek verilmesi halinde daha fazla Cimri araçlar yapmaya devam edeceğiz. Bu tür projeleri artırarak geleceğin Türkiye’si için istihdam sağlayacağız.” dedi.

            Alakuş, “Bu ve bundan önceki çalışmalarda destek veren başta SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na, üniversite yönetimine, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek’e, Fakülte Sekreterimiz Emine Ekinci’ye, Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Tuna Göksu’ya teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap