Eğirdir’de Yüksek Öğretimde Bina Sorunu Çözülüyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’de Yüksek Öğretimde Bina Sorunu Çözülüyor
Haberin Tarihi: 31.1.2021 16:11:49 - Okunma Sayısı:1111 defa okundu.

Eğirdir Endüstri Meslek Lisesi binasının ISUBÜ’ye devri yapıldıktan sonra Turizm Fakültesi yeni yerine taşınacak. SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da şu an bulunduğu binada hizmet vermeye devam edecek.

EĞİRDİR’DE YÜKSEK ÖĞRETİMDE BİNA SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile  Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Turizm Fakültesi zor imkanlarla aynı binada hizmet veriyor.

TBMM Başkanvekili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç geçtiğimiz günlerde  Eğirdir ziyaretinde, Eğirdir Endüstri Meslek Lisesi binasının ISUBÜ’ye devrinin yapılacağını buranın Turizm Fakültesi kampusu olacağını duyurmuştu.

Önümüzdeki günlerde Eğirdir Endüstri Meslek Lisesi binasının ISUBÜ’ye devri yapıldıktan sonra  Turizm Fakültesi yeni yerine taşınacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da şu an bulunduğu binada hizmet vermeye devam edecek.

Bu şekilde Eğirdir'de yükseköğretim kurumlarında yaşanan bina sorunu çözülmüş olacak. Her iki okul da yeni bölümler açma ve genişleme imkanına sahip olacaklar.

Öte yandan Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün imzası ile Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilen arsaya yapılması planlanan  600 yataklı öğrenci yurdunun da 2021 yılında ihale çıkarak inşasına başlanması bekleniyor.

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap