Eğirdir Belediye Meclisinin Gündeminde Su Tasarrufu Vardı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediye Meclisinin Gündeminde Su Tasarrufu Vardı
Haberin Tarihi: 4.2.2021 15:23:41 - Okunma Sayısı:1400 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök; "Bir taraftan Eğirdir Gölümüzde yaşanan kuraklık ile mücadelemiz sürerken, tarımsal sulamada tasarruf projelerimiz ciddi derecede devam ediyor." dedi.

EĞİRDİR BELEDİYE MECLİSİNİN GÜNDEMİNDE SU TASARRUFU VARDI

Eğirdir Belediye Meclisinin Şubat ayı 3. birleşimi 3 Şubat 2021 tarihinde Başkan Veli Gök Başkanlığında gerçekleşti.

Merkezi İzmir’de bulunan Delifer Enerji Yöneticisi Ali Yorguncu, toplantıda yaptığı sunumda; ürettikleri aparatın su israfını yüzde 50 düşürdüğünü söyledi. Ürettikleri su tasarrufu sağlayan apartların tanıtımını yapan Yorguncu, "Yüzde 97,2 oranında su sahibi olduğumuz dünya da sadece yüzde 2,8 tatlı su sahibiyiz. Bunun da yüzde 10’luk bölümü içme suyu olarak kullanabiliyoruz. Bu sebeple devrim niteliğinde olan perlatör ürünümüz, hem doğa dostu olması sebebiyle hem de yüzde 80 su tasarrufu sağlıyor olmasıyla, sınıfında en ön sırada yer almıştır. Hane kullanımlarında, daha az fatura ödenmesine olanak sağlayan bioperlatör ürünümüzü, değerli belediyeler ile yaptığımız çalışmalarla, abonelerine ulaştırıp, her evin, su tasarrufu yapmasına ve kuraklığı önlemek adına projemizi bugün Eğirdir Belediye Başkanımız Veli Gök ve değerli Meclisimize sunmuş bulunmaktayız, bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz." dedi.

İstanbul başta olmak üzere bir çok Belediyenin bu uygulamayı gerçekleştirdikleri öğrenilirken, Ülkemiz genelinde ve ilçemizde etkisi hissedilen kuraklık nedeni ile konuya sıcak baktıklarını belirten Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Delifer Enerji’nin tasarruf sağlayan perlatör ürünü ile ilgili araştırma ve değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök; "Bir taraftan Eğirdir Gölümüzde yaşanan kuraklık ile mücadelemiz sürerken, tarımsal sulamada tasarruf projelerimiz ciddi derecede devam ediyor.

Öte yandan tarımsal sulama yanında içme suyu tasarrufu için de arayışlarımız sürüyor, bugün davet ettiğimiz Delifer Firmasının önerisini değerlendirmeye alıyoruz, eğer gerçekleşir ve başarılı olursak, içme ve kullanma suyumuzda tasarruf sağladığımız gibi arıtma tesisi vb. kullanmış olduğumuz enerji giderlerimizde düşecek." diye konuştu.

Belediye Meclisi Üyelerinin konu hakkında araştırma yapmalarını isteyen Başkan Veli Gök, tasarruf sağlayan perlatör ürününü denemeleri talimatını da verdi.

 (EĞİRDİR BELEDİYESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BÜROSU)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap