EĞİRDİR GÖLÜ'NDE AV YASAĞI BAŞLIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ'NDE AV YASAĞI BAŞLIYOR
Haberin Tarihi: 12.3.2015 09:17:00 - Okunma Sayısı:1853 defa okundu.

Türkiye'nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden olan Eğirdir Gölü'nde, hayalet ağ olarak da adlandırılan misina ağlarla su ürünü avına izin verilmiyor.

EĞİRDİR GÖLÜ’NDE AV YASAĞI BAŞLIYOR

 

            Türkiye’nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden olan Eğirdir Gölü’nde, hayalet ağ olarak da adlandırılan misina ağlarla su ürünü avına izin verilmiyor.

            Eğirdir Gölü’nü korumakla görevli Eğirdir Asayiş Bot Tim Komutanlığı deniz ve iç sularda avlanmada kullanımına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yasak getirilen misina ağlara yönelik denetim ve kontrollerini sürdürüyor.

            Eğirdir Asyş. Bot Tim K.lığı Eğirdir Gölü’nde 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında balık avcıları tarafından kullanımı devam etmekte olan misina ağlara ilişkin kontrollerini devam ettiriyor. Eğirdir Asyş. Bot Tim K.lığı kontrol sırasında 11 Mart 2015 tarihinde Eğirdir Gölü’nde yapmış olduğu devriye faaliyeti sürecinde 1100 metre misina ağı gölden çekerek Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

            Öte yandan İlçe J. K.lığı yetkililerinden alınan bilgi neticesinde, balık av yasağının 15 Mart 2015 tarihi itibariyle başlayacağı ve 15 Haziran 2015 tarihinde sona ereceği, belirtilen süreler içinde balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yavrulama sürecinde kaçak av yapmayarak yapanları da yetkililere bildirmeleri gerekmektedir. Unutmayalım ki Eğirdir Gölü atalarımızdan bizlere miras değil, torunlarımızın emanetidir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap