EĞİRDİR BELEDİYESİNİN PROJESİNE BAKA'DAN 1 MİLYON 900 BİN TL. HİBE

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR BELEDİYESİNİN PROJESİNE BAKA'DAN 1 MİLYON 900 BİN TL. HİBE
Haberin Tarihi: 7.2.2021 20:44:15 - Okunma Sayısı:1268 defa okundu.

- EĞİRDİR'DE 100 KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI SAĞLANACAK, 30 AİLEYE RANZA DESTEĞİ VERİLECEK

EĞİRDİR BELEDİYESİNİN PROJESİNE BAKA'DAN 1 MİLYON 900 BİN TL. HİBE

- EĞİRDİR'DE 100 KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI SAĞLANACAK

- 30 AİLEYE RANZA DESTEĞİ VERİLECEK

Eğirdir Belediye Meclisi'nin 2021 Şubat ayı toplantısının son birleşimine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler konuk oldu. BAKA'nın işleyişi ve kurum çalışmalarını anlatan Güler, Eğirdir'de gerçekleşen ve bundan sonra hayata geçecek projeleri tanıttı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler; BAKA'nın, kurulduğu yıldan günümüze kadar geçen sürede Doğrudan Finansman Destekleri kapsamında yaklaşık 100 Milyon TL’lik destekleme yaparak, Batı Akdeniz Bölgesinde yaklaşık 180 Milyon TL lik özel sektör ve kamu yatırımının gerçekleştirilmesine imkan sağladığını söyledi.

Isparta ilinin desteklerden aldığı payın yaklaşık 40.5 Milyon TL olduğunu ifade eden Güler, "toplamda 71 Milyon TL’lik yatırım hayata geçirilmiştir. Bu destekler kapsamında, BAKA öncülüğünde toplamda 159 adet özel sektör ve kamu sektörü projesi yönetilmiştir." dedi.

Volkan Güler, Eğirdir'de gerçekleşen ve bundan sonra hayata geçecek projeler ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi: "Eğirdir ilçemizde, BAKA olarak şu ana kadar 13 projeyi destekleyip 7,1 Milyon TL. tutarında yatırım hayata geçirilmiş olup Ajans olarak 3,9 Milyon TL tutarında destek sağlanmıştır. Ayrıca Eğirdir Belediyesi tarafından sunulan ve Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığımızca kabul edilen 1 adet Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı projesinin de uygulama süreci devam etmektedir.

Eğirdir Belediyesi’nin proje başvuru sahibi olduğu “Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla İstihdamı Arttırma ve Girişimciliği Geliştirme Projesi” adlı proje kapsamında bir mantar üretim tesisi kurulması planlanmaktadır. Bu tesiste bir taraftan kadın, genç işsiz ve engelli bireylerden oluşan düşük gelire sahip vatandaşların istihdam edilmesi amaçlanırken, diğer taraftan ise en az 30 kişiden oluşan kadın, genç işsiz ve engelli olan düşük gelirli girişimciye de kendi üretim tesisini kurması için destek olunacaktır. Ayrıca, proje kapsamında verilecek mantar yetiştiriciliği eğitimleri ile ilçe ve çevresinde mantarcılık konusunda elmacılığa alternatif olarak bir ekonomik gelir kapısı da açılmış olacaktır."

Sunumun ardından söz alan Belediye Başkanı Veli Gök de; BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve tüm çalışma arkadaşlarına katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek "...İnşallah başta ilimiz olmak üzere ilçemize güzel yatırımlar kazandırmanın çabası gayreti içerisinde olacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı ile istihdamı artırmaya ve girişimciliği geliştirmeye yönelik projemiz kabul edildi. Bu proje ile BAKA tarafından 1 Milyon 900 bin TL. gibi bir kaynak elde edeceğiz.

Hayata geçecek bu projemiz ile mantar tesislerimizde toplamda 100 kişiye iş istihdamı sağlayacağız. Ekonomik durumları iyi olmayan ve üretim yapmak isteyen 30 aileye ise ranza desteği sağlayarak teşvik edeceğiz. Bu projemiz ilçemize şimdiden hayırlı olsun." diye konuştu.

(Kaynak: Eğirdir Belediyesi Basın Bürosu)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap