YA SABIR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YA SABIR
Haberin Tarihi: 12.3.2015 09:38:00 - Okunma Sayısı:1414 defa okundu.

YA SABIR

 

            1972’de asılan gençler, Anayasayı "anayasayı tağyir tebdil ve ilga" (=bozma, değiştirme ve ortadan kaldırma) suçlarından asılmışlardı. Bakanımızın “Anayasayı tanımıyorum” dediğini de gördük.

            13 Mayıs 2014’te Soma’da 301 madenci yaşamını yitirdi, sonra Ermenek’te 18 can. 2015’in ilk iki ayındaki iş kazalarında yaşamını yitiren işçi, 206…

            Güneş enerjisiyle çalışan İsviçre uçağı dünya turuna çıktı. TÜBİTAK, harddisk ve dijital verileri analiz edecek elemanı kalmadığını bildirdi. Kadavraya don giydirdik.

            2 milyon dolarlık eski teknoloji donanımlı savaş uçaklarımız düşüyor. Pilotlarımız şehit oluyor. Sayın devlet büyüklerimiz, en ucuzu 20 milyon dolar, en pahalısı 200 milyon dolar olan uçaklarla seyahat ediyorlar.

            Eskiden ormandan üç dal çalı, bir eşek yükü odun kestiği için köylünün baltası alınır, eşeği satılırdı. Bu gün ise o köylünün bekçiliğini yaptığı ormanların hak ortasında mermer ocakları açıldı. Molozlar bitki örtüsünün yerini alıyor. Isparta topraklarında bulunan 100’e yakın mermer ocağının Çinlilere geçtiği iddia ediliyor. Çamlardan, pırnallardan, sakız ağaçlarından, tohumu ardıç kuşunun kursağından geçmeden çimlenemeyen ardıçlardan katledilen katledilene… Gezi Parkı’ndakiler için fırtına koparan sayın halkımızdan gık diyen yok.

            Vatandaşın bankalara olan borcunun 6 milyar iken 357 milyara ulaşmış olmasını vatandaşın karakaşının, karagözünün sevilmesi olarak yorumlayamayız.

             Emekli kardeşim Temmuz 2014 zammını alamadı. BM, Türkiye’deki Suriyeliler için gıda yardımını askıya aldı. Türkiye, 1 milyon 700 bin Suriyeli içinse 5 milyar 500 milyon dolar harcadı. Dolar, Mars yolcuğuna başladı.

            Dicle üzerindeki kurulacak olan hidroelektrik santralleri, firmaların vazgeçmesi üzerine iptal edildi. Firmalar, PKK’nın isteyeceği haracı karşılayamamaktan korkmuş olmalılar.

            Benim dağlarımda ekilmedik bir karış toprak kalmazdı. Azdı ama arpaydı, buğdaydı, koyundu, keçiydi, buzağıydı, sıpaydı derken inadına üretim vardı. Şimdi o dağlar bomboş yatarken hepimiz devletin sırtındayız. Emekli, sosyal yardım filan…

            Hani bizim siyasette malzeme olarak bolca kullanıldığını bildiğimiz ekmeğin karneyle alındığı yıllar var ya. Venezuala’da ise gıda sıkıntısı baş göstermiş. Gıda ürünü alımları parmak izine bağlanmış.

            HDP eş genel başkanlarından biri, “Devlet, Öcalan’la (O ki, terörist başıdır. Bebek katilidir.) masaya oturmuştur.” dediği tarihi açıklamasını yaptı.

            Atalarımızın bıraktıklarıyla “hayırlısı” diye, diye geldik buralara. Biz torunlarımıza ne bırakacağız? Sabreden derviş... İşte böyle ama haydi hayırlısı!!??

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap