KAYMAKAM ADEM ÇELİK’TEN 6 MART MESAJI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAYMAKAM ADEM ÇELİK’TEN 6 MART MESAJI
Haberin Tarihi: 5.3.2021 17:12:47 - Okunma Sayısı:1136 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Devletimizin kurucusu büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’e teşriflerinin 91’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

KAYMAKAM ADEM ÇELİK’TEN 6 MART MESAJI

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Devletimizin kurucusu büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’e teşriflerinin 91’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’imizi ziyaret edişinin 91’inci yıldönümünü büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz.

Vatan toprağı diye ayak bastığımız, her yamacında Ay Yıldızlı Bayrağımızı mavi göklerde dalgalandırmanın gururunu yaşadığımız bu memleketi; vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak için tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlığını ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen, kahraman ordularımızla bütünleşen Aziz Ecdadımıza borçluyuz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, İstiklal Savaşımızın şanlı önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bundan 91 yıl önce Eğirdir’imizde ağırlamak, Türk Milletinin şerefli tarihinde gururla yerini almıştır.

Türk Milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk, 6 Mart 1930 sabahı Eğirdir İstasyonuna yanaşan tren ile kurtuluş savaşında cephanelik görevi üstlenen Eğirdir’imize Cumhurbaşkanı sıfatıyla gelmiş ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanmıştır. Gazi Mustafa Kemal’i ağırlamanın sevincini yaşayan Eğirdirliler de birlik ve beraberlik içerisinde onu bağrına basarak, ilçemizi onurlandırmasının mutluluğunu yaşamışlardır.

Büyük Önderimiz, Altınkum plajının yamacında yer alan demiryolu köprüsü üzerinde Eğirdir Gölü’nü ve adaların muhteşem manzarasını hayranlıkla uzun uzun seyrederek, bu hayranlığını yanındakilere de bildirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün Eğirdir’e gelişinin 91’inci sene-i devriyesini en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap