SGK EĞİRDİR MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILIYOR MU?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SGK EĞİRDİR MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILIYOR MU?
Haberin Tarihi: 25.3.2015 08:59:00 - Okunma Sayısı:3651 defa okundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Eğirdir Müdürlüğü'nün kapatılması için girişimlerde bulunulduğu öğrenildi.

SGK EĞİRDİR MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILIYOR MU?

 

            18 Mart 2009 tarihinde, ilk olarak Belediye İşhanında (Şoförler Odası yanında) ilçemizde hizmete açılan,      8 Mayıs 2014 tarihinde, Seydim Mahallesi, Prof. Dr. Orhan Aslanoğlu Caddesinde (Uslu Apart Altı) modern şekilde tefriş edilen binada hizmetine devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu Eğirdir Müdürlüğü’nün kapatılması için girişimlerde bulunulduğu öğrenildi.

            Eğirdir yanı sıra Aksu, Sütçüler ilçeleri ve köylerindeki yaklaşık 50 bin işveren ve sigortalıya hizmet veren SGK Eğirdir Müdürlüğü yanı sıra Yalvaç, Senirkent ve Şarkikaraağaç ilçelerinde bulunan SGK Müdürlüklerinin de kapatılması yönünde girişimlerin bulunduğu ifade edilirken, bir kuruluşun SGK Genel Müdürlüğü’ne, ilçelerdeki tüm dosyaların Isparta SGK Merkez Müdürlüğü’ne iade edilmesi yolunda resmi bir yazı ile talepte bulunduğu duyumları alındı.

            İlçelerdeki SGK Müdürlüklerinin kapatılma yetkisinin SGK İl Müdürlüğü’nde olduğu bildirilirken, kapatma düşüncesinin memur eksikliğinden kaynaklandığı belirtildi.

            Eğirdir SGK Müdürlüğü’nün kapatılmasıyla, 2009 yılı öncesine, yani eski düzene dönüleceğini anlatan bir vatandaşımız, Eğirdir, Sütçüler ve Aksu ilçeleri ile köylerindeki yaklaşık 50 bin sigortalı ve işverenin, en küçük bir hizmet alımı için tekrar Isparta’ya gitmek zorunda kalacağını söyledi.

            SGK Isparta Merkez Müdürlüğü’nün, kapatma kararı vermeyeceği umudunu taşıyarak, yetkililerin konu ile ilgili açıklamalarını bekliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap