Faturasını 20 Gün İçinde Ödemeyenlerin Elektriği Kesilecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Faturasını 20 Gün İçinde Ödemeyenlerin Elektriği Kesilecek
Haberin Tarihi: 19.7.2013 11:38:00 - Okunma Sayısı:1755 defa okundu.

Belediyeler, hastaneler, oteller, okullar ve çeşitli ticarethaneler gibi elektrik borcunu ödemeyenlere ilişkin tek istisna camiler.

Faturasını 20 Gün İçinde Ödemeyenlerin Elektriği Kesilecek

            Özelleştirilen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (AKEDAŞ) yeni yönetimi, aboneleri arasında 78 faturasını ödemeyenlerin bulunduğunu ve bundan sonra faturasını 20 gün içinde ödemeyenlerin elektriklerinin kesileceğini açıkladı.

            Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan özelleştirme sonucunda Akdeniz Enerji Dağıtım Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.’nin yeni yönetimi, mevcut durum ve hedefler hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantıya firma CEO’su İsmail Ergüneş ile birlikte Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) Genel Müdürü Osman Hondu, Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Yusuf Yüce katıldı.

            Özelleştirme öncesinde 6-7 yıldır fatura sayısı 64, 78 gibi rakamlara ulaşmış borcunu ödemeyen aboneler olduğundan bahseden Ergüneş, bundan sonraki süreçte ise mevzuata uygun hareket edileceğini dile getirdi. Ergüneş, “Fatura ödeme süresi 10 gün. Sonrasında 3 gün içinde ihbarname dağıtımı ve 7 gün ek süre tanınıyor. Minimum 20 günde ödenmezse kesilecek. Ancak daha bu noktada değiliz, 50 fatura ödemeyen müşteriler var ve onları disipline etmemiz gerekiyor” dedi.

            Belediyeler, hastaneler, oteller, okullar ve çeşitli ticarethaneler gibi elektrik borcunu ödemeyenlere ilişkin tek istisna olarak camileri gördüklerini belirten Ergüneş, camilerin yanı sıra sinagog, kilise gibi ibadethanelerde elektrik kesintisi yapılmayacağını kaydetti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Akdeniz Elektrik Parakende Satış A.Ş.’nin yüzde 100 oranındaki hissesi, Cengiz Holding, Limak Holding ve Kolin İnşaat A.Ş. ortaklığı olan Akdeniz Enerji Dağıtım Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.’ye 28 Mayıs 2013 tarihinde fiilen devredildi.

            Özelleştirme sonrası AKEDAŞ-TEDAŞ bünyesindeki memur ve 4/C konumundaki sözleşmeli çalışanların yüzde 85-90 oranındakilerin ayrıldığı veya ayrılacağını da anlatan Ergüneş, “Memur ve sözleşmelilerin birçoğu ayrılıyor. Memur ve sözleşmelilerin kamuya gitme hakları var. Yıllarca bu alanda kalanlar özel sektöre çok sıcak bakmıyor” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap